Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Deputatul Laurențiu Marin: Guvernul României a lansat ConstructPLUS!

Deputatul PSD de Vrancea, Laurențiu Marin, a anunțat că începând din data de 8 mai, IMM-urile și întreprinderile mari pot aplica pentru granturi nerambursabile, cu scopul de a înființa și/ sau dezvolta capacitățile de producție pentru materiale de construcție. „Valoarea maximă a ajutorului de stat regional nerambursabil este de 50 de milioane de euro, reprezentând până la 75% din costurile eligibile ale proiectului.

Bugetul alocat pentru programul ConstructPlus în acest an este de 149 milioane de euro, oferind oportunități semnificative pentru dezvoltarea industriei construcțiilor. Apelul va fi deschis timp de 30 de zile”, a afirmat deputatul Laurențiu Marin. Beneficiarii programului sunt întreprinderile nou-înfiinţate sau întreprinderi în activitate, atât IMM-uri, cât şi întreprinderi mari, cu personalitate juridică.

În evaluarea proiectelor, ministerul va ţine cont de criterii precum locul realizării investiţiei; tipul investiţiei; deficitul comercial pentru categoria de produse vizată; rentabilitatea cifrei de afaceri în ultimul exerciţiu financiar încheiat; valoarea capitalului social subscris şi vărsat, în cazul întreprinderilor nou-înfiinţate.

O astfel de schemă de ajutor de stat este necesară pentru că România importă materiale de construcţii de 8,2 miliarde de euro pentru marile proiecte de investiţii sau construcţiile private”, a mai spus deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?