Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Prima finanțare obținută de ADI Valea Șușiței

          Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Valea Șușiței a obținut primul proiect pe Agenția Fondului de Mediu (AFM) în valoare de 500.000 lei, într-un parteneriat cu Asociația „Afaceri, Comunități, Oameni din România” (ACOR). Proiectul a fost depus anul trecut și iată că, având un punctaj de 95%, acesta a fost admis. Obiectivul general al proiectului este acela de a oferi măsuri, pârghii și activități de informare, educare și conștientizare privind importanța protecției mediului.

Așadar, în localitățile membre ADI Valea Șușiței se vor organiza tabere de zi cu acțiune de curățenie – igienizarea albiilor, acțiuni de plantare arbori, parade de costume reciclate, campanii de donare/ reciclare/ colectare de haine uzate, organizarea unor puncte de colectare selectivă, campanii de informare cu privire la beneficiile utilizării de resurse naturale regenerabile; tabere de zi pentru promovarea ecoturismului, organizare de campanii de informare cu privire la agricultura intensivă şi repercursiunile acesteia asupra mediului;           

campanie de plantat flori (inclusiv flori sălbatice) sau pomi fructiferi și organizarea unei ture de ciclism, într-o zonă delimitată. Tura poate fi organizată sub forma unui concurs și va avea ca și scop principal promovarea transportului alternativ și creșterea frecvenței utilizării acestuia de către elevi și nu numai.

Așadar, munca noastră a început să dea roade. Mulțumesc colegilor primari din Străoane, Răcoasa, Câmpuri, Negrilești, Vidra, Tulnici și Bîrsești care au crezut în această provocare și iată-ne acum la primul proiect pe componenta mediu”, a scris pe pagina sa de socializare primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon, președintele ADI Valea Șușiței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?