Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Primăria Focșani: Noul sediul al DDSP Focșani a fost achiziționat cu respectarea tuturor prevederilor legale

Ca urmare a apariției în presa locală în data de 26 martie 2024 a articolului „Primăriei Focșani i-a luat 7 ani să amenajeze un sediu pentru DDSP. Clădirea cumpărată cu „tam-tam” a fost și în atenția DNA”, considerăm că este necesară informarea corectă a opiniei publice în legătură cu acest imobil. În fapt, la data de 11 octombrie 2017, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 417, consilierii locali focșăneni au aprobat achiziția unei clădiri cu teren cu suma de 1.202.000 lei. Încă de la început s-a specificat că aici se dorește să funcționeze pe viitor Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Cristi Valentin Misăilă, întrucât era în interesul municipalității să achiziționeze un imobil cu suprafața construită de 362 mp și teren aferent de 1.629 mp la valoarea de aproximativ 267 mii euro (la cursul din 2017), practic prețul a 5 apartamente de 2 camere în Focșani. Cu toate acestea, câțiva consilieri locali liberali, viceprimarul care între timp a fugit de la PNL la Forța Dreptei și președintele PNL Focșani înlăturat din funcție au ajuns DUPĂ TREI ANI la concluzia că achiziția s-a făcut la un preț supraevaluat.

După părerea lor probabil că ar fi trebuit să fie la prețul unui apartament …maxim două. În acest sens, au făcut în 2020 (întâmplător …chiar înainte de campania electorală pentru alegerile locale!) o plângere la Direcția Națională Anticorupție și l-au acuzat de abuz în serviciu pe primarul Misailă. După cercetarea tuturor documentelor legate de această achiziție, DNA a dispus clasarea cauzei.

De altfel, soluția transmisă la Primăria Municipiului Focșani, dar și celor care au făcut plângerea, precizează negru pe alb că „aspectele sesizate cu referire la achiziționarea imobilului situat în Focșani, Str Comisia Centrală nr 80 la un preț supraevaluat nu întrunesc elementele infracțiunii de abuz în serviciu”. Este curios (sau nu!) că autorul articolului a ținut să menționeze de cercetarea DNA, dar „a uitat” să amintească și faptul că procurorii au dispus tot în același an clasarea plângerii.

Și tot din aceeași categorie face parte și informația cu cei 7 ani, în realitate lucrările de amenajare și compartimentare fiind începute în 2022 și finalizate în 2023. Mai mult decât atât, încă din 2020 s-a dorit ca lucrările să fie începute, dar consilierii locali PNL s-au opus și au blocat această investiție pentru doi ani de zile.

Cu toată opoziția lor însă, lucrarea a fost dusă la bun sfârșit, iar echipa DDSP Focșani are într-un final parte de un sediu adecvat și condiții decente de muncă.

Succes colegilor de la DDSP Focșani și cât mai multe realizări în beneficiul tuturor cetățenilor din Municipiul Focșani!

 

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?