Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Invitație de participare la Concursul „De la Psalmi și Icoane la Sfânta Scriptură și Muzică Sacră”

Comunicat de presă:

Consiliul Judeţean Vrancea, prin Centrul Cultural Vrancea,  în parteneriat cu Protoieria Focșani I, organizează Concursul De la Psalmi și Icoane la Sfânta Scriptură și Muzică Sacră, Secțiunea Artă tradițională, ediţia a XXV-a, și Secțiunea Muzică sacră, ediția a XV-a, 2024. Evenimentul va avea loc joi, 25.04.2024, ora 11.00, la Galeriile de Artă din Focșani.

Protoieria Focșani I va oferi două premii speciale, acordate pentru cele două secţiuni: Artă tradiţională  şi Muzică sacră. Concurenţii sunt așteptați să se înscrie la sediul Centrului Cultural Vrancea, str. Mitropolit Varlaam, nr. 48 bis sau pe adresa de mail centrulculturalvrancea@gmail.com.

Regulamentul și fișa de participare le puteți descărca de pe site-ul instituției sau din pagina de Facebook a instituției Centrul Cultural Vrancea.

Înscrierile se fac până la data de 18 aprilie 2024.

Concursul promovează, la prima secțiune, arta tradițională a creatorilor populari, din toate județele României, obiectele fiind expuse pe diferite categorii: icoană bizantină, ouă încondeiate, țesături populare, instrumentele populare, măști și crestături în lemn. La cea de-a doua secțiune, concursul promovează muzica sacră în rândul elevilor, având rolul de a educa gustul artistic și de a prezenta creația muzicală cu tematică religioasă în pragul sărbătorilor pascale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?