Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Deputatul Laurențiu Marin: Plafonarea prețurilor la energie se prelungește până în 2026

Deputatul PSD de Vrancea, Laurențiu Marin a declarat că guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu a decis că plafonarea prețurilor la energie se prelungește, cu tot cu perioada de tranziție, până în 2026. „Așa cum am promis, venim cu o formulă îmbunătățită privind plafonarea prețurilor la energie și-i sprijinim pe producătorii români să aibă costuri mai mici și produse mai competitive! Aceasta este o modalitate prin care combatem și inflația! Consumatorii casnici vor rămâne în continuare deplin protejați. Costuri mai mici la energie înseamnă scăderea costurilor de producție pentru firme, și deci prețuri mai competitive la produsele fabricate în România. Combatem deci inflația prin reducerea prețurilor la energie la producătorii români“, a afirmat deputatul vrâncean.

          Laurențiu Marin a mai precizat că în noua formulă îmbunătățită, care se va aplica de la 1 Aprilie, scad plafoanele pentru producătorii și furnizorii de energie, în acord cu evoluția pieței. În egală măsură se ajustează și nivelul compensărilor acordate de stat pentru diferența dintre prețul de achiziție/distribuție și cel plafonat.

„Producătorii de gaz de exemplu vor putea vinde gazul cu maximum 120 lei/MWh, față de 150 lei/MWh, nivel pe care-l practică în prezent pentru a-și maximiza profiturile, deși piața liberă a scăzut sub acest plafon. Prin urmare, un plafon mai scăzut va duce inevitabil la scăderea prețurilor!“, a mai spus deputatul Laurențiu Marin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?