Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Primăria Panciu vrea să contracteze un împrumut de 20 de milioane de lei


   Primăria Panciu a prelungit perioada de depunere a ofertelor, în vederea obținerii unui împrumut în valoare de 20 de milioane de lei pentru asigurarea cofinanțării proiectelor care beneficiază de fonduri europene nerambursabile.  Astfel, băncile care vor să finanțeze acest împrumut pot depune oferte până pe data de 28 martie 2013, la sediul Primăriei Panciu. Împrumutul va fi contractat pentru 120 de luni de la data intrării în vigoare a contractului.
   Primăria Panciu va apela la un credit de tip revolving (clientul poate trage sume fixe, până la o limită de sumă și o scadență agreată, pentru perioade fixe de timp la rate de dobândă fixe. Odată rambursată, suma respectivă poate fi trasă din nou – n.r.), perioada de grație de 36 de luni, iar perioada de rambursare de 84 de luni. Cuantumul garanției de participare este de 42.000 lei. Perioada de valabilitate a garanției pentru participare – 90 zile ca lendaristice, de la termenul limită de pri mire a candidaturilor. Garanția va consta într-o scrisoare de garanție bancară, prin depunerea la casieria autorității contractante a unui ordin de plată, cu condiția confirmării acestora de către banca emitentă, până la deschiderea ofertelor.
   Contractul de achiziție publică se va încheia sub condiție suspensivă, adică acesta va intra în vigoare și va produce efecte între părți, numai dacă autoritatea contractantă va obține avizul favorabil al Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale.
Primarul Ion Petre a declarat că orașul Panciu are în derulare proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a acestora este de 70.083.011,56 lei. „De remarcat că în ultima perioadă, ca urmare a modificării legislației, a prevederilor legate de acoperirea arieratelor, dar și ca urmare a reducerii veniturilor, Primăria Panciu se confruntă cu dificultăți financiare care nu-i permit să asigure resursele financiare pentru atingerea obiectivelor proiectelor cu finanțare europeană până la finalizarea duratei de implementare”, a precizat primarul Ion Petre. 
   Primăria Panciu are în derulare mai multe proiecte, dintre care amintim: EDU Panciu, Programul Integrat de Dezvoltare Urbană, care cuprinde reabilitarea și modernizarea străzilor, amenajare și modernizare spații verzi și parcuri, Centrul pentru persoane de vârsta a treia Sovejana, consolidare și restaurare Paraclis Mănăs tirea Brazi, introducerea unui sistem de supraveghere a orașului pentru creșterea siguranței cetățeanului. De asemenea, orașul Panciu mai are în derulare proiectele de reabilitare termică a blocurilor și construcția de locuințe.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?