Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Focșănenii cu pensii mai mici de două mii lei vor primi gratuitate la transportul public

Pensionarii focșăneni, care au pensii mai mici de două mii lei, vor beneficia de gratuitate la transportul public din Focșani. Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a inițiat un proiect de hotărâre pentru creșterea limitei pensiei nete pentru pensionarii care pot beneficia de gratuitate la transportul public urban de călători. Proiectul de hotărâre va fi discutat în ședința ordinară a Consiliului Local de joi, 28 martie. Până acum beneficiau de gratuitate doar pensionarii ale căror venituri nete erau mai mici de 1450 lei. Valoarea de două mii lei se va calcula prin deducerea din pensia lunară brută a contribuției de asigurări sociale de sănătate și a impozitului pe venit.

Primarul Cristi Misăilă a propus modificarea limitei ținând cont de majorarea pensiilor realizată în ultimii ani, ceea ce a dus la o reducere a numărului de pensionari focșăneni care beneficiază de gratuități la transportul public local din Focșani. „Ținând cont de majorarea pensiilor și în vederea creșterii accesibilității pensionarilor la transportul public local propun modificarea nivelului maxim al pensiei până la care pensionarii pot beneficia de această facilitate, în sensul majorării limitei de la 1450 lei la 2000 lei lunar”, a arătat primarul Cristi Misăilă.

Anul trecut, au beneficiat de gratuități la transportul public 1623 pensionari, care au îndeplinit criteriul veniturilor, respectiv au avut pensia mai mică de 1450 lei. Anul acesta au solicitat acordarea de gratuități la transportul local 1106 pensionari în ianuarie și 1255 pensionari în februarie. Primele estimări ale numărului de pensionari care ar putea beneficia de această facilitate arată că în Focșani sunt 9762 persoane a căror pensie este de până la 2000 lei. Gratuitatea acordată pensionarilor presupune o creștere a compensațiilor acordate de la bugetul local către societatea Transport Public Focșani. Dacă gratuitatea se va aplica pentru următoarele două luni, respectiv aprilie-decembrie, ar fi nevoie de 4,39 milioane lei din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?