Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

#podcast de Vrancea 24 – Bun îi vinul, nu-i ca apa… Dialog cu Livia Gîrboiu, „moștenitoarea imperiului”

Căutând, înainte de podcast, informații despre Livia Gîrboiu, am găsit un titlu care începea așa: „Moştenitoarea imperiului Gîrboiu:”. Primul lucru la care m-am gândit a fost saga Star Wars, episodul: Imperiul contraatacă. Ce pot să zic? Când citești despre imperii și moștenitori, deja preconcepțiile și prejudecățile multor generații încep să iasă din cotloane și să îți facă schițe și portrete.

Am descoperit însă în persoana Liviei Gîrboiu o femeie veselă, deschisă, relaxată, cu picioarele pe pământ, pasionată de vie și vin, de promovarea viticulturii și a vinurilor românești. Mi-a plăcut atât de mult discuția, cu patru sticle de vin (atenție, neîncepute!) pe masă, cu gândul la seri în compania unor oameni buni și a unui vin excelent, încât m-a luat valul și am zis că mai noul magazin al Cramei Gîrboiu e situat la parterul blocului construit lîngă Restaurantul Tineretului, în loc de Stadionul Tineretului din Focșani.

Dar lăsați asta de la dumneavoastră și bucurați-vă, ascultând podcastul, de un dialog despre Livia, despre tatăl ei, Constantin, despre fratele plecat în Anglia, unde este managerul unui spital, despre vin în general și vinul din Vrancea în special, despre picnicurile la cramă și originile acesteia, despre asocierea vinului cu mâncarea, despre călătorii și pasiunea pentru gătit a întregii familii Gîrboiu.

Crama Gîrboiu e „abonată” la medalii, atât la concursurile naționale, cât mai ales la cele internaționale. Livia (al cărei nume îl veți regăsi și pe unele sticle de vin ale cramei, vinuri tinere, proaspete, fructate) îi îndeamnă însă pe toți producătorii de vinuri de calitate să participe la concursurile internaționale, astfel încât numele României să devină din ce în ce mai cunoscut în rândul consumatorilor.

Prețul vinului, drumul acestuia din vița de vie în sticlă (sau în bag-in-box), legenda vinului din pastile și cea a virginelor care trebuiau să strivească în picioare strugurii pentru vinul tradițional, rezistența la schimbare a unora dintre cei care produc vin acasă, vinul dezalcoolizat sunt alte subiecte discutate în #podcastdeVrancea.

Vă invit, așadar, să urmăriți dialogul cu Livia Gîrboiu, pe canalul nostru de YouTube – Monitorul de Vrancea.

La rubrica Podcasturi găsiți toate emisiunile noastre. Vă mulțumesc pentru susținere și pentru mesaje.

          Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

           De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

Ne găsiți și pe:

FACEBOOK – https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

 

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?