Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO: #podcast de Vrancea 7 – Fabrizio Mosconi, proprietarul Tenuta Odobești: N-am dat niciodată șpagă

Noul proiect jurnalistic marca Monitorul de Vrancea – #podcast de #Vrancea – continuă cu episodul 7, care îl are ca invitat pe Fabrizio Mosconi, proprietarul Tenuta Odobești, fostă moșie și cramă a generalului Ioan Rașcu.

A venit în România în urmă cu 23 de ani, a început cu afaceri cu fier vechi, dar când a ajuns la Odobești s-a simțit ca acasă și a decis să se apuce de agricultură, fiind chiar el „de la țară”. A cumpărat conacul, care era în ruină, de la un urmaș al generalului Rașcu, și a decis să facă vin. A luat premii pentru vinurile sale, atât pentru cele în sticlă, cât și pentru cele bag-in-box, dar criza financiară din 2009 l-a determinat să renunțe și să livreze vin și must, în cisterne, la Cramele Recaș.

Totuși, nu a renunțat la ideea unui vin de calitate, care să poarte marca moșiei sale (tenuta înseamnă moșie, în limba italiană, a spus Fabrizio Mosconi), așa că, în curând, veți găsi în magazinele de specialitate și în restaurante Tenuta Mosconi – Prestige Blanc, vin spumant de calitate, brut, metoda clasică.

Fabrizio Mosconi a vorbit cu Violeta Ciobotaru-Balion, redactor șef la Monitorul de Vrancea, despre ținutul său natal din Italia, obiceiurile și mâncarea tradițională de acolo, despre vinul fără alcool, dieta mediteraneeană, despre copiii săi și moștenirea pe care vrea să le-o lase, dar pe care sunt reticenți în a o accepta, despre prețul la struguri în Vrancea și nevoia de modernizare chiar în rândul viticultorilor cu suprafețe mici din județ.

Invitatul ne-a spus că n-a dat niciodată șpagă în România, dar că…. mai multe aflați ascultând podcastul pe canalul nostru de YouTube.

Nu uitați să vă abonați, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

Ne găsiți și pe:

FACEBOOK- https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?