Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO și FOTO: Mera. Două unități de învățământ inaugurate în prezența prefectului Nicușor Halici

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a participat ieri la Mera, la inaugurarea a două unități de învățământ. Este vorba despre inaugurarea Școlii Primare nr. 2 și a Grădiniței nr. 1 din localitate. La eveniment au mai fost prezenți primarii localităților Vârteșcoiu-Viorel Mîrza, Reghiu-Cătălin Valisăreanu, viceprimarul comunei Mera- Milică Măcrinoiu, consilieri locali, cadre didactice dar și mai mulți copii care învață în cele două unități școlare. Un sobor format din patru preoți a oficiat slujbe de sfințire la ambele unități de învățământ.

Ulterior, viceprimarul Milică Măcrinoiu a făcut o scurtă prezentare a celor două investiții dar și a altora care sunt în curs de realizare. Bună ziua tuturor și bine ați venit astăzi la inaugurarea Școlii Nr 2 Mera și a Grădiniței nr 1 Vulcăneasa, investiții începute de regretatul nostru primar Ion Sticlaru și pe care, împreună cu Consiliul Local, am reușit să le finalizăm. Ne mândrim cu ceea ce am realizat prin aceste proiecte, două unități de învățământ moderne la standarde europene, dotate cu cele mai moderne echipamente, table inteligente, tablete, mobilier adecvat procesului educațional. Vreau să îi mulțumesc prefectului Nicușor Halici pentru implicarea și sprijinul acordat, pentru toate demersurile pe care le-a făcut la Guvernul României și la Ministerul Dezvoltării, pentru a ne sprijini în derularea celei mai importante investiții care se va realiza în comuna Mera și anume realizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, pentru care am obținut o finanțare de 43 milioane lei și sperăm că în toamna acestui an să începem execuția lucrărilor“, a afirmat viceprimarul Milică Măcrinoiu.

Prefectul Nicușor Halici a declarat că deși au fost mai multe piedici, autoritățile locale au reușit să finalizeze și să inaugureze cele două unități de învățământ. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că și în perioada următoare vor fi demarate lucrările la noi obiective de investiții, amintind aici sistemul de alimentare cu apă și canalizare, o investiție în valoare de 43 de milioane de lei. „În sfârșit, lucrările la Școala Mera au fost finalizate. A fost finalizat parcursul acesta administrativ greoi, birocrație și alți factori care au împiedicat sau au blochat  în timp finalizarea acestor investiții. Cu toate acestea, facem toate eforturile să pregătim ceea ce trebuie pentru viitor, pentru că voi copiii sunteți viitorul și veți duce mai departe din ceea ce facem noi și din ceea ce au făcut bunicii și străbunicii noștri și ai voștri. Noi vom continua să facem cât mai multe lucruri bune pentru comunități, pentru oameni. Vom continua lucrările și sper ca până în toamnă să finalizăm lucrările la Centrul medical din Mera, care este unic în acest moment pe această vale și sper eu că nu pentru mult timp. Sper ca într-un timp foarte scurt să finalizăm lucrările la acea investiție foarte importantă pentru orice comunitate dar și pentru Mera și anume alimentarea cu apă și canalizare, un proiect de 43 de milioane de lei“, a afirmat prefectul Nicușor Halici.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat că în perioada următoare vor fi demarate alte proiecte și a susținut că prioritare sunt investițiile în domeniul educației așa cum sunt și cele două unități școlare inaugurate. De altfel, cuvântul prefectului Nicușor Halici, care a fost înconjurat de copii, s-a axat pe rolul pe care îl au aceștia pentru viitorul nostru dar și al lor. Nicușor Halici le-a spus copiilor că nimic nu se poate realiza fără Dumnezeu și că indiferent ce vor face în viață să facă fără a se îndepărta de Dumnezeu. „Vă îndemn să credeți și să rămâneți puri în viața aceasta și niciodată să nu ve îndepărtați de Dumnezeu“, le-a spus prefectul Nicușor Halici copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?