Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO/FOTO! ACȚIUNE cu efective mărite în comunele din Vrancea, vizând siguranța traficului rutier, furtul de energie electrică, siguranța alimentelor, deșeurile periculoase

O acțiune de amploare se desfășoară în acest moment în mediul rural din Vrancea, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean. Acțiunea vizează de la combaterea  faptelor antisociale comise pe stradă, la siguranța traficului rutier, combaterea infracțiunilor din domeniul deșeurilor, a sustragerilor ilegale de energie electrică, asigurarea pazei bunurilor, valorilor și obiectivelor, respectarea prevederilor privind siguranța alimentelor sau a prevederilor privind protecția consumatorilor, conform comunicatului transmis de Biroul de presă al IPJ Vrancea:

„La această oră, polițiștii vrânceni, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, derulează o acțiune preventiv – reactivă în mediul rural, cu efective mărite.

La acțiune participă peste 80 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigarea criminalității economice, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea Vrancea și Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, precum și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Vrancea, S.D.E.E. România – Sucursala Vrancea și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vrancea.
Acțiunea se desfășoară pe mai multe paliere: prevenirea și combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal, siguranța traficului rutier, combaterea faptelor ilicite din domeniul deșeurilor periculoase/nepericuloase, combaterea sustragerilor ilegale de energie electrică, combaterea ilegalităților cu impact asupra bugetului consolidat al statului, verificarea modului de respectare a asigurării pazei bunurilor, valorilor și obiectivelor precum și verificarea modului de respectare a prevederilor privind siguranța alimentelor, precum și a prevederilor privind protecția consumatorilor.”

UPDATE! Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea:

„În cadrul acțiunii desfășurată în intervalul orar 11:00 – 14.00 au fost verificate 11 obiective din care 4 centre de colectare deșeuri, 2 persoane fizice neautorizate colectoare de deșeuri și 5 unități de alimentație publică.

Totodată, au fost organizate 6 filtre rutiere, fiind legitimate, în total, peste 250 de persoane și controlate 236 de autovehicule.

5 infracțiuni au fost constatate, din care 3 privind regimul deșeurilor și 2 conform O.U.G. nr. 195/2005 – privind protecția mediului.

Pentru neregulile constate au fost aplicate 149 de
sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de peste 51.000 de lei;

5 certificate de înmatriculare au fost retrase.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?