Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Judecați pentru înșelăciuni prin metoda „Accidentul”

Doi bărbați și o femeie au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, respectiv complicitate la înșelăciune.

Unul dintre inculpați are 35 de ani și este din Sibiu. El este recidivist, iar metoda după care a acționat este metoda „Accidentul”. Astfel, procurorii îl acuză că la data de 24 decembrie 2018 a contactat o persoană din Focșani pe telefonul fix și, sub pretextul că este o persoană dintr-o instituție, și că fiul său a avut un accident de circulație mortal, a determinat persoana vătămată să-i înmâneze suma de 10.000 lei și 6 cartele telefonice celui de-l doilea inculpat care este din Vrancea. Ulterior, banii au ajuns la inculpatul din Sibiu și la alte persoane indicate de acesta.

Anterior comiterii acestei fapte, inculpatul a mai apelat o altă persoană, femeie, și sub pretextul că este medic, a anunțat-o că fiul său a avut un accident rutier și că este nevoie de o intervenție chirurgicală în cuantum de 19.000 euro . Femeia a achitat suma de 14.600 lei celui de-al doilea inculpat din dosar care este vrâncean și care a precizat când a ajuns la ușa ei că este delegatul Casei de Asigurări de Sănătate Vranncea.

În alte șase situații, inculpatul a apelat alte persoane din Vrancea și folosind aceleași calități mincinoase le-a cerut diferite sume de bani cuprinse între 20.000 și 50.000 lei. Din fericire în aceste cazuri nu a avut succes pentru că părțile vătămate și-au dat seama că la mijloc este vorba de o înșelăciune și nu au dat curs solicitărilor. ÎN toate cazurile inculpatul a făcut referire la rude ale persoanelor pe care le-a sunat care au fost implicate în accidente mortale și a motivat că este nevoie de sumele de bani pentru intervenții chirurgicale sau pentru a scăpa de închisoare.

Ceilalți doi inculpați, un bărbat și o femeie din comuna Străoane, vor fi judecați pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie. Despre ei, procurorii spun în rechizitoriu că au fost cei care au ridicat banii de la persoanele înșelate și i-au trimis către primul inculpat. Cele două persoane din Străoane trimise în judecată pentru complicitate la înșelăciune sunt soț și soție, iar la momentul comiterii uneia dintre fapte au fost cercetați și în stare de arest preventiv, ulterior fiind puși în libertate. Primul inculpat are antecedente penale și se află în arest. El a mai fost și condamnat pentru fapte asemănătoare.

Sursa foto: Somax TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?