Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Ucigaşul preotului Marin, din nou în faţa judecătorilor


   Florentin Pușcoiu, bărbatul acuzat că l-a ucis cu două lovituri de cuțit pe preotul Tudor Marin, chiar în biserica în care acesta slujea, va fi adus astăzi la Tribunalul Vrancea. Urmează să fie judecată propunerea de prelungire a arestului preventiv, formulată de procurori. Timp de câteva săptămâni, acesta a fost la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a fi expertizat psihiatric de specialiști.
   Fapta pe care Florentin a recunoscut că a înfăptuit-o și pe care a spus că nu o regretă, a fost comisă pe 16 iunie 2012. Atunci, tânărul a intrat în Biserica din Piața Unirii, pentru a-i cere lămuriri preotului în legătură cu câteva versete din Vechiul Testament. Umblase prin mai multe biserici, pe la mai mulți preoți, până a dat de preotul Marin. Pentru că nu a fost mulțumit de explicațiile primite, Florentin l-a înjunghiat pe preot de două ori, o dată în cap și o dată în piept. A reușit să iasă din bi-serică până să observe careva ceea ce a făcut și s-a dus liniștit acasă. După câteva ore, procurorii au reușit să-l identifice.
   La audieri, tânărul de 30 de ani le-a povestit procurorilor că înainte de a comite fapta, a avut un vis în care i s-a arătat un preot cu chip de diavol. Prin intermediul acestei vedenii, Dumnezeu i-ar fi transmis că acesta este un prooroc fals și că trebuie să-l ucidă. Florentin a declarat că preotul Marin semăna cu cel din visul său.
   Cei care îl cunoșteau îndeaproape pe Florentin, le-au spus anchetatorilor că în ultima vreme acesta era preocupat de religie. Studia intens Vechiul Testament și împrumutase de la Bibliotecă multe cărți pe aceeași tematică.
   Astăzi, magistrații vrânceni vor decide dacă Florentin Pușcoiu va mai sta o lună în arest.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?