Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Primăria Adjud: „Reciclarea trebuie să devină un obicei esențial pentru viitorul nostru”

Facebook Primăria Municipiului Adjud: ZIUA RECICLĂRII – Inspirație pentru protecția mediului și gestionarea deșeurilor

Reciclarea este procesul prin care obiectele folosite sunt transformate în materie primă pentru produse noi. Indiferent dacă suntem de acord sau nu, trebuie să admitem că reciclarea ne influențează existența din două perspective importante:

A. Trebuie să reducem cantitatea de gunoi pe care o producem.

La nivel global, în fiecare an, omenirea produce peste 2 miliarde de tine de gunoi. Din această cantitate greu imaginabilă, doar 1/5 (a cincea parte) este reciclată și compostată. Restul de 4/5 sunt duse la groapa de gunoi, incinerate sau depozitate în natură. Aceasta înseamnă munți de gunoi, insule de plastic în mijlocul oceanului, mormane de gunoi pe câmp sau la marginea pădurilor. Și, pe cale de consecință, poluarea masivă a ecosistemului și irosirea resurselor.

B. Pe de altă parte, în ritmul alert în care epuizăm resursele naturale, reciclarea devine o a șaptea resursă. Omenirea depinde în acest moment de 6 categorii de resurse naturale: aer, apă, petrol, gaz, cărbune și minerale. Ne bazăm pe ele pentru a supraviețui și le consumăm mult mai rapid decât se pot ele regenera, deoarece trăim într-o societate care produce și utilizează produse/obiecte cu o perioadă de viață din ce în ce mai scurtă.

CUM POATE SALVA RECICLAREA RESURSELE NATURALE

Cantități importante de materii prime (plastic, metal, sticlă, aluminiu etc.) pot fi reutilizate, în urma reciclării, astfel încât să protejăm și să economisim resursele naturale. Dacă vrem ca deșeurile să ne ajute, în loc să dăuneze, noi, consumatorii, trebuie să le colectăm selectiv. Aceasta este principala contribuție la reciclare. A fi om educat și a avea maniere presupune, inclusiv, a trăi cu grijă și respect față de semeni și de planetă. Reciclarea trebuie să devină un obicei esențial pentru viitorul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?