Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Echipamente digitale pentru școlile din Pufești

Școlile din comuna Pufești vor fi dotate cu echipamente digitale, în cadrul unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a cărui valoare este 382.597,01 lei fără TVA. Suma este estimativă, în cadrul unui contract scos la licitație de autoritățile din comună pe SEAP, care presupune dotarea a 15 spații educative: 13 săli de clasă (opt la Școala Gimnazială Pufești, patru la Școala Gimnazială Domnești și una la Grădinița cu Program Normal Ciorani), laboratorul de informatică din cadrul Școlii Gimnaziale Pufești și cabinetul psihopedagogic din cadrul Școlii Gimnaziale Domnești.

Din ce se explică în caietul de sarcini, „dotările din şcoli sunt fie învechite fie inexistente”, iar bunurile „achiziționate prin proiect vor permite îmbunătățirea calității actului educativ cu efecte directe asupra performanțelor școlare ale elevilor și, indirect, cu efecte asupra dezvoltării intelectuale armonioase a elevilor care urmează cursurile instituției de învățământ”. Iar pentru acest deziderat, pentru laboratorul de informatică vor fi achiziționate un display interactiv cu suport, 17 sisteme all-in-one, un laptop clasă TIC, un sistem sunet, o multifuncţională, o cameră videoconferinţă și un router wi-fi.

În același timp, în fiecare dintre cele 13 săli de clasă luate în calcul vor fi aduse câte un display interactiv cu suport, laptop clasă TIC, sistem sunet, o multifuncțională, o cameră videoconferinţă și un scaner documente portabil. Totodată, pentru dotarea cabinetului de asistență psihopedagogică se caută o boxă portabilă un hard extern pentru arhivare electronică, un laminator, un display interactiv cu suport, un sistem all-in-one, un laptop, un sistem sunet, o multifuncţională, o cameră videoconferinţă și un router wi-fi. Însă, până la a ajunge să fie folosite de elevii din Pufești, primăria are o condiție: „Contractantul este responsabil pentru instruirea la fața locului a personalului desemnat (…).

Scopul instruirii este de a transfera cunoștințele necesare pentru a opera produsul. Instruirea va fi organizată după ce produsul este funcțional. Durata sesiunii de instruire va fi de o zi de instruire a personalului achizitorului, care include operarea și mentenanța primară pentru fiecare echipament în parte”. De altfel, tot în documentație se precizează că „pe toata durata contractului, atât în perioada de garanție cât și după expirarea perioadei de garanție, după caz, contractantul va asigura suport tehnic”, dar și faptul că acesta „trebuie să fie în măsură să asigure piese de schimb și orice alte materiale consumabile pentru perioada acoperită de garanţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?