Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

FOTO: Secțiile Psihiatrie și ORL, Dermatologie, Oftalmologie ale Spitalului Județean, renovate și modernizate de CJ Vrancea

Ieri a avut loc recepția la finalul lucrărilor de reabilitare și modernizare din cadrul proiectului „Reabilitare energetică şi lucrări conexe Spitalul Judeţean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focşani, Secţia Psihiatrie şi Boli infecţioase şi Secţia Dermatologie, ORL, Oftalmologie”, derulat de Consiliul Județean Vrancea și finanțat din fonduri europene. Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea eficienței energetice a celor două corpuri de clădire din Str. Comisia Centrală nr. 15B.

Au fost realizate lucrări de termoizolare, modernizare a instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalației de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și reparații ale tencuielilor degradate/ fisurate ale fațadei, lucrări de refacere a finisajelor interioare, lucrări de reparare a trotuarelor degradate și lucrări pentru adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități.

Cele două clădiri au fost dotate cu lifturi, iar curtea este amenajată și cuprinde locuri de parcare. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 22.660.152 lei, din care valoarea contractului de finanțare din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 este de 12.104.509 lei (pentru reabilitare energetică), diferența fiind asigurată din bugetul județului, pentru modernizare și pentru a îndeplini standardele normative de calitate din domeniul de sănătate. În urma reabilitării și modernizării acestor secții ale Spitalului Județean, atât pacienții, cât și personalul medical vor beneficia de condiții mult îmbunătățite de tratament, confort și siguranță.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?