Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Joi, film de cinematecă: „Liceenii”, la Ateneul Popular

Facebook Primăria Municipiului Focșani:

„Liceenii”, un film cu o poveste de dragoste și un șlagăr nemuritor la „Film de Cinematecă”. Primăria Municipiului Focșani, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani, alături de Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” – secția Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” – continuă, joi, 14 martie 2024, evenimentul „Film de Cinematecă”, cu cel de-al doilea film din luna martie – „Liceenii”.

Proiectul cultural „Film de Cinematecă” ce se desfășoară în fiecare zi de joi, la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”, prezintă publicului proiecții de film și manifestări conexe care celebrează atât cultura, cât și valorile comunității. În deschiderea evenimentului de joi, 14 martie, de la ora 18.00, va avea loc un moment artistic de excepție cu elevii Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu”, prin care vrem să promovăm tinerele talente din Focșani.

Evenimentul va fi prezentat de Marilena Șerbănuț. „Liceenii” este un film de dragoste românesc din 1986, regizat de Nicolae Corjos. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Ștefan Bănică-junior, Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruț, Tamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru. Filmul prezintă povestea de dragoste dintre doi elevi de clasa a X-a, o idilă care trece prin numeroase încercări.

În filmul „Liceenii” a fost lansat șlagărul „Ani de liceu”, de Florin Bogardo, versuri Stela Enache, care va deveni emblema muzicală a seriei. Filmul a fost un succes de casă, fiind urmărit de peste 5,5 milioane de tineri care au luat cu asalt cinematografele la acea vreme. Accesul este liber!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?