Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Adjud. Școala Gimnazială „Mareșal Alexandru Averescu” va fi reabilitată termic

Primăria Adjud a scos la licitație un contract ce vizează execuția de lucrări pentru proiectul „Lucrări de renovare energetică moderată clădire Școala Gimnazială „Mareșal Alexandru Averescu”, Municipiul Adjud, jud. Vrancea”, valoarea totală estimată fiind de 4,6 milioane de lei. „În urmă analizei din punct de vedere energetic s-au identificat următoarele deficiențe: termoizolație insuficientă pentru pereții exteriori, precum și la nivelul planșeelor inferior și superior; soclu neizolat termic; trotuare degradate și nerațional realizate ce favorizează infiltrări de apă la nivelul soclului; sisteme de instalații uzate moral și fizic.

În urma analizei din punctul de vedere al rezistenței mecanice și stabilității imobilelor C1 – Școală Gimnazială, s-a constatat că: imobilele analizate satisfac exigența de rezistență mecanică și stabilitate, conform Legii 10 din 1995 actualizată și completată cu Legea 177 din 2015, Legea 163 din 2016 și Legea 97 din 2019”, se arată în caietul de sarcini al investiției. Scopul principal al proiectului este de a crește performanțele energetice ale clădirilor, reducând consumul anual de energie finală și îmbunătățind astfel calitatea mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Primăria Municipiului Adjud mai are în derulare alte două proiecte care vizează reabilitarea termică a unor clădiri. Este vorba de proiectele privind renovarea energetică pentru clădire administrativă – sediu Serviciul Impozite și taxe locale și reabilitarea termică a clădirii în care funcționează Cinematograful „Doina”. Proiectul ,,Lucrări de renovare energetică pentru clădire administrativă sediu Serviciul Impozite și taxe locale Adjud, Municipiul Adjud, județul Vrancea” are o valoare de 1,3 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul privind reabilitarea termică a clădirii în care funcționează Cinematograful „Doina” are o valoare de un milion de lei. „Cinematograful «Doina» este unul dintre edificiile de care pe mulți dintre noi ne leagă multe amintiri frumoase, unul dintre obiectivele noastre este să redăm această clădire publicului adjudean.

Motiv pentru care sper ca acest edificiu să poată funcționa, după reabilitarea pe care dorim să o realizăm cu fonduri europene, ca un adevărat centru cultural cu sală de spectacole, spații pentru simpozioane și lansări de carte și spații expoziționale. Va fi o clădire de a cărei frumusețe abia aștept să ne bucurăm împreună”, a declarat primarul Municipiului Adjud, Florin Nechifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?