Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Ghidul Ilustrat al Elevului își continuă turul, iar următoarea oprire este la Focșani!

Evenimentul va avea loc în sala mare a Ateneului popular „Mr. Gh. Pastia”, în data de 29 martie, la ora 16:00 și este deschisă tutror elevilor vrânceni care doresc să facă un pas în față în cunoașterea și apărarea propriilor drepturi, ei fiind actorii principali ai eduacției. Se vor dezbate, de asemenea, problemele și nemulțumirile apărute în domeniul învățământului, dar și metode de rezolvare ale acestora.

Ghidul ilustrat al elevului reprezintă un pas făcut înainte în ceea ce privește cunoașterea și apărarea drepturilor și îndatoririlor ce le revin elevilor. Această inițiativă, aparținând Asociației Forum Apulum, UNICEF Romania, și Consiliul Național al Elevilor susține importanța vocilor elevilor, aceștia fiind cei care ar trebui avantajați în procesul educațional, ca beneficiari direcți.

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a acestora, constituie un pilon esențial în promovarea, respectarea și apărarea drepturilor ce le revin principalilor beneficiari ai educației și care sunt stipulate și în baza legislativă a învățământului. Prin Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, elevii își pot face auzite cererile, nemulțumirile și propunerile la nivel local, alături de Consiliile Școlare.

UNICEF este organizația ce are ca obiectiv la nivel mondial siguranța, respectarea drepturilor fundamentale și buna stare a copiilor, ei reprezentând viitorul societății actuale. De asemenea, este stimulată dezvoltarea spiritului civic atât în rândul adulților, cât și al copiilor, astfel încât celor din urmă le poate fi oferit un trai de calitate.

Forum Apulum sprijină dezvoltarea gândirii critice și al implicării în comunitate, cu precădere în procesul democratic, un aspect important în asigurarea unui viitor benefic.

 

Sursa text și foto: Facebook/Consiliul Județean al Elevilor Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?