Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Câmpineanca. Uniforme școlare pentru elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Cîmpineanu“

Uniforma școlară nu a dispărut cu totul din școli. Deși încă este pentru mulți dintre români o inițiativă din perioada comunismului, uniforma școlară revine treptat în școli. O astfel de decizie a fost luată și la nivelul școlii din Câmpineanca unde toți elevii au o ținută obligatorie. Și pentru a nu exista discuții legate de posibilitățile materiale ale părinților de a achiziționa aceste uniforme, acestea au fost cumpărate de Primăria Câmpineanca, după ce, în prealabil, conducerea școlii a avut discuții cu conducerea primăriei dar și cu părinții și elevii. „Am avut mai multe discuții legate de acest subiect, care s-au concretizat prin alocarea sumelor necesare de către Consiliul Local și Primăria Câmpineanca pentru achiziționarea unor tricouri și hanorace care au inscripționate sigla Școlii din Câmpineanca. Practic, elevii vin îmbrăcați la fel, ținută obligatorie! Frumoși, eleganți și cu un aer plin de disciplină! Felicitări doamnei director Lemnaru Violeta pentru achiziția acestor uniforme cu suma alocată de Primarie!“, a precizat primarul Tudorel Ivan.

Contactată de reporteri noștri, directorul Violeta Lemnaru a declarat că așa zisa uniformă este pe placul elevilor care au susținut chiar acest proiect.

„Anul 2024 a adus ca noutate pentru Școala Gimnazială „Ioan Cîmpineanu” din Câmpineanca tricouri și hanorace personalizate cu denumirea instituției, pentru toți elevii, atât de la învățământul primar, cât și de la gimnazial. Articolele au fost achiziționate cu fonduri alocate de Primăria și Consiliul Local Câmpineanca, la inițiativa domnului primar Ivan Tudorel, care permanent este alături de școală, susținând toate proiectele propuse de conducerea unității de învățământ. Școlarii au adoptat entuziaști nouă ținută. Urmează ca fiecare elev să mai primească încă două tricouri personalizate, achiziția fiind realizată în aceleași condiții“, ne-a declarat directorul Violeta Lemnaru.

Aceasta a mai adăugat că Școala Gimnazială „Ioan Cîmpineanu” se află în apropiere de Focșani, într-o zona liniștită, ușor accesibilă. Unitatea de învățământ este dotată cu o bogată bază materială de actualitate, necesară desfășurării procesului instructiv-educativ în condiții optime și are o bună încadrare cu profesori calificați, bine pregătiți.

De reținut că există și un proiect de Lege pentru reintroducerea uniformelor școlare. În acest proiect se arată că uniformele școlare pot descuraja criminalitatea și pot crește siguranța elevilor. „Uniformele școlare îi țin pe elevi concentrați asupra educației lor, nu asupra hainelor lor. Uniformele școlare creează condiții de concurență echitabile în rândul elevilor, reducând presiunea colegilor și agresiunea. Purtarea uniformelor sporește mândria școlii, unitatea și spiritul comunitar. Uniformele școlare pot îmbunătăți prezența și disciplina. Uniformele școlare împiedică afișarea culorilor și însemnelor bandelor. Uniformele școlare facilitează pregătirea pentru școală, ceea ce poate îmbunătăți punctualitatea. Uniformele școlare pot economisi bani pentru părinți“, se arată în proiectul de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?