Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Transport asigurat pentru elevii de la școlile „Ion Basgan” și „Duiliu Zamfirescu”

Administrația locală a stabilit traseele autobuzelor care vor transporta elevii școlilor „Duiliu Zamfirescu” și „Ion Basgan” în perioada realizării lucrărilor de reabilitare a unităților de învățământ. Traseele autobuzelor de la societatea de Transport Public au fost propuse și urmează ca toate detaliile să fie stabilite în următoarele zile astfel încât să fie funcționale începând cu 10 septembrie, a doua zi de școală. La acest moment, directorii școlilor mai trebuie să comunice numărul de elevi care vor fi preluați și transportați la noile unități școlare. În funcție de aceste detalii va fi stabilit numărul de autobuze care vor prelua elevii.

Alina Dima, directoarea Școlii „Ion Basgan“, ne-a comunicat traseul microbuzelor școlare ce vor duce copiii către unitățile de învățământ „gazdă“ până când lucrările de modernizare și reabilitare de la școala lor vor fi terminate. „Ieri am avut o discuție cu directorul Ion Diaconu (de la Transport Public – n.r.) și am stabilit două trasee, care existau și până acum. Cel din Cartierul Sud va avea ruta Sud – Școala 9 – Teatru – Cuza Vodă, iar cel care pleca din Autogară, mergea pe Șoseaua Vrancei, tot Oborul și venea până la școală, își va continua drumul pe Ana Ipătescu, până la Liceul Nr.5 pe Cuza Vodă și va prelua și copiii care locuiesc în vecinătatea școlii. Stațiile sunt aceleași ca până acum, doar că va mai fi înființată una și anume cea de pe strada Cuza Vodă. Pe traseul care pleacă din Sud, prima stație este de la Laminorul, autobuzul va opri din stație în stație, lasă copiii la Școala 9 și apoi în loc să o ia spre Obor, o va lua pe la Zimbru, Teatru, probabil că va opri și la Biserica Catolică și apoi la stația nou înființată, anume cea de pe Cuza Vodă, de lângă Liceul 5. Celălalt traseu care pleacă de la Autogară, vine până la Școala 2, își va prelungi traseul pe strada Ana Ipătescu, până pe strada Cuza Vodă. A fost făcută adresă către Transport Public SA Focșani, și atât noi cât și dumnealor au comunicat mai departe către primărie. Rămăsese să fie stabilit exact traseul, care a fost finalizat. Ora de plecare va fi 07:30“, ne-a spus Alina Dima.

Petrică Moraru, directorul Școlii „Duiliu Zamfirescu“ Focșani spune că traseul este deja stabilit, cu plecare de pe bulevardul Unirii dar a refuzat să ofere mai multe detalii. Din informațiile obținute de Monitorul de Vrancea, vor fi două stații de unde vor fi preluați copiii, respectiv la Dogan și Comisariat, de unde vor fi transportați până la Școala 1, respectiv Școala 8, acolo unde sunt repartizați elevii din clasele I-IV pe timpul reabilitării Școlii „Duiliu Zamfirescu“. În aceste zile, cadrele didactice discută cu părinții pentru a afla care sunt stațiile de unde vor fi preluați copiii. Traseele stabilite anul trecut nu mai sunt valabile, pentru că acum este vorba de un alt transport, cel al elevilor care învață de dimineață și cei care intră la ore de la 11:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?