Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO! Câmpineanca. Sistemul de alimentare cu apă și rețeaua de canalizare vor fi extinse

Primarul comunei Câmpineanca a semnat ieri ordinul de începere a lucrărilor la proiectul de investiții „Extindere sistem integrat de alimentare cu apă și rețea de canalizare, în sat Câmpineanca, comuna Câmpineanca, județul Vrancea“. La eveniment au fost prezenți prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, și reprezentantul firmei care va implementa proiectul. Valoarea investiției este de aproximativ 5 milioane de lei iar finnațarea este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“

Proiectul prevede realizarea a 1600 metri liniari de conductă de alimentare cu apă, 4700 metri liniare rețea de canalizare și realizarea a 179 de branșamente individuale. Termenul de realizare a lucrărilor este de 14 luni. În cadrul proiectului va fi extins și modernizat sistemul integrat de alimentare cu apă și rețea de canalizare pe străzile: Orhideei, Pinului, Fdt. Mihai Eminescu, Bradului, Alexandru Vlahuță, Popa Botez, Narciselor, Margaretelor, Trandafirilor, Hotarului, Mihai Eminescu, Tudor Vladimirescu 1 tr. 1, Tudor Vladimirescu 1 tr.2, Tudor Vladimirescu 2 tr. 1, Tudor Vladimirescu 2 tr.2, Tudor Vladimirescu 2 tr.3.

Primarul Tudorel Ivan a declarat că odată implementat acest proiect, peste 96 la sută din locuitorii comunei vor avea locuințele racordate la rețeaua de alimentare cu apă și cea de canalizare. „Urmează ca diferența de 4 la sută locuințe care rămân neracordate să fie prinse în perioada următoare pe alte proiecte astfel încât în cel mai scurt timp să finalizăm lucrările de racordare la sistemul de apă și canalizare la nivelul întregii comune. De asemenea, mai avem în derulare un proiect ce prevede modernizarea unor drumuri de interes local, proiect finanțate prin Compania Națională de Investiții și urmează să încheiem contractul de finanțare. Investiția are o valoare de 18 milioane de lei, sumă cu care vor fi asfaltați 14 kilometri de drumuri locale“, a susținut primarul Tudorel Ivan.

Edilul șef din Câmpineanca a ținut să îi mulțumească reprezentantului guvernului în teritoriu pentru sprijinul acordat. „Pentru toate aceste proiecte îi mulțumesc domnului prefect Nicușor Halici, care m-a sprijinit în toate demersurile pe care le-am făcut pentru a semna contractele de finanțare la proiectele pe care le avem în derulare. A fost întotdeauna alături de mine și de toți primarii vrânceni indiferent dee culoarea politică a acestora“, a precizat primarul comunei Câmpineanca, Tudorel Ivan.

Prefectul Nicușor Halici a declarat că în urma demersurilor făcute a reușit să atragă investiții la nivelul județului Vrancea în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro numai prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“

„Este o sumă foare mare dacă ne raportăm la alte județe care au o populație mult mai mare. Astăzi, aici la Câmpineanca, vorbim de un proiect la care începe execuția lucrărilor la proiectul de investiții „Extindere sistem integrat de alimentare cu apă și rețea de canalizare“. Mai amintea domnul primar un alt proiect de investiții privind modernizarea unor drumuri de interes local, care este finanțat pe un alt program guvernamental care asigură finanțare pentru infrastructura județului Vrancea, proiect pe care și eu îl susțin și la care cu siguranță va fi semnat contractul de finanțare. Tot la Câmpineanca se derulează un proiect în parteneriat cu Primăria Odobești, care vizează extinderea rețelei de gaze în cele două localități. Valoarea totală a acestui proiect la nivelul celor două localități este de 30 de milioane de lei. Odată implementat acest proiect, peste 90 la sută din locuințele comunei vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale. Numai la nivelul comunei Câmpineanca avem în derulare investiții de peste 34 de milioane de lei“, a afirmat prefectul Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?