Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Au luat pământ de flori din Crângul Petrești, deși „recoltarea solului este interzisă”

În mediul online au apărut de curând imagini cu porțiuni săpate, în Crângul Petrești, în urma acțiunii unor cetățeni care au luat pământ pentru flori și au lăsat în urmă gropi.

Ca urmare a verificărilor efectuate de personalul responsabil al Crângului Petrești, din cadrul Consiliului Județean Vrancea, s-a constatat faptul că săpăturile respective nu se află pe terenul administrat de CJ, ci pe teritoriul Romsilva, instituția competentă în acest caz.

Crângul Petrești este arie naturală protejată de interes local, care are ca scop protecția și conservarea unor habitate și specii naturale importante. Accesul persoanelor în perimetrul ariei protejate este permis numai în scopul studierii faunei, florei și pentru relaxare.

Recoltarea solului este interzisă pe întreaga suprafață a ariei naturale protejate, potrivit art. 12 din Regulamentul de funcționare a Ariei naturale de interes local Crâng Petrești, aprobat prin HCJ nr.44/15.03.2021.

Rugăm cetățenii care vizitează Aria Naturală Protejată Crâng Petrești să fie responsabili și să respecte mediul, pentru a ne putea bucura împreună de frumusețea naturii.

Sursa foto: @Silviu Chiriac

sursă text: Crângul Petrești – Consiliul Județean Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?