Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Vizantea Livezi. Proiectul de investiții privind construirea unei baze de tratament se apropie de final

Proiectul de investiții ”Construire bază de tratament în satul Vizantea-Mănăstirească, comuna Vizantea-Livezi, județul Vrancea”, se apropie de final. Primăria a scos la licitație mai multe contracte care vizează achiziția a diverse produse și dotări necesare pentru funcționarea bazei de tratament. Este vorba de componente electrice și electrocasnice, veselă, lenjerie și mobilier. De reținut că acest proiect a devenit realitate cu soprijinul și implicarea regretatului președinte al Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Valoarea investiției este de aproape 8 milioane de euro, iar baza de tratament va avea 400 de locuri de tratare pe zi și va utiliza apele minerale din zonă, recunoscute pentru proprietățile lor curative. În cadrul bazei de tratament sunt construite un restaurant și spații de cazare (60 de locuri), piscine interioare de tratament și o piscină exterioară de tratament și agrement. Finanțarea este asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, 10 % reprezentând cofinanțarea Primăriei Vizantea – Livezi.

„(…)ne dorim (…) ca în 2024 să finalizăm cea mai mare investiție de la zero în turism balnear din România. Ce construim prin acest proiect este o bază de tratament balnear care include băi la cadă cu apă minerală sulfuroasă, 3 piscine interioare, un bazin cu apă sărată, 3 tipuri de saune, numeroase cabinete cu aparatură de ultima generație: băi galvanice, kinetoterapie, reflexoterapie, exfolieri, masaj, sudație, beauty, sală fitness, etc., un hotel cu restaurant la parter de 200 de locuri și 2 etaje cu camere dar și o piscină exterioară încălzită. Avem în vedere construirea unui roller coaster, a unui aventura parc, tiroliene, locuri de joacă pentru copii și multe alte atracții pentru ca oamenii să aibă ce face la noi minim 10 zile. Proprietățile curative ale izvoarelor de la Vizantea-Mănăstirească sunt cunoscute și dovedite de peste 130 de ani, dar avem și buletine de analiză efectuate de Ministerul Sănătății anual în ultimii 15 ani, atât microbiologice cât și a proprietăților curative. Nu avem nici o emoție privind succesul acestui proiect având în vedere că nu există o asemenea locație în tot sud-estul României, cunoaștem proprietățile curative ale apelor miraculoase de la noi și cea mai bună reclamă va fi feed-back-ul primilor turiști și pacienți. Sperăm să îmbinăm tratamentul cu turismul, astfel încât oamenii să vină atât la relaxare, cât și la tratament dar și la distracție”, a scris primarul Dragoș Ciobotaru pe pagina sa de facebook.

Acesta a adăugat că primăria are în vecinătatea stațiunii mai multe loturi de teren care vor fi concesionate investitorilor. ,,Avem exact lângă amplasamentul investiției un număr de 9 loturi de teren, cu suprafețe între 900 și 1100 mp, care vor fi date în concesiune prin licitație persoanelor private pentru realizarea de investiții în pensiuni, restaurante, pizzerii, baruri și alte unități de agrement, aceste investiții venind în completarea proiectelor noastre. Interesul nostru se îmbină cu interesul viitorilor investitori, de aceea nu dorim să facem o licitație a cărui criteriu să fie un preț mare de concesiune ci dorim că investițiile să fie realizate cât mai repede, să fie asigurate noi locuri de muncă”, a mai arătat primarul Dragoș Ciobotaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?