Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Un elev de 15 ani a folosit un spray lacrimogen într-un liceu din București

Poliţiştii au întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovire sau alte violenţe, în cazul unui elev de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Capitală. „Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a informat, marţi, Biroul de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Echipajele de intervenţie au evaluat 29 de elevi ai Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” şi au transportat la spital 25 dintre aceştia, după ce adolescentul de 15 ani a utilizat un spray paralizant atât la intrarea, cât şi în incinta clădirii. Mai mulţi elevi au acuzat stare de rău. Potrivit unor surse judiciare, incidentul s-a produs în urma unui conflict al elevului cu un coleg. Poliţiştii de la Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi de către directorul instituţiei de învăţământ, prin apel 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie. Au fost alertate opt autospeciale SMURD, patru SABIF, CBRN, două autospeciale pentru victime multiple şi două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor.

Conducerea Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida desfăşoară verificări după ce un elev de 15 ani a utilizat un spray paralizant în incinta clădirii, dar şi la intrarea în liceu, iar mai mulţi elevi au acuzat stare de rău, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, solicită Primăriei Sectorului 2 o anchetă administrativă în urma incidentului de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, precizând că acesta trebuie tratat „cu responsabilitate şi fermitate”, iar cei vinovaţi, traşi la răspundere.

Cei şapte copii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, care au fost aduşi, marţi, la Spitalul Marie Curie, sunt monitorizaţi şi sunt în stare bună, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Denis Stănescu. „Sunt bine acum, sunt monitorizaţi. Au prezentat semne de iritaţie respiratorie, cu tuse, cu ochii înlăcrimaţi”, a declarat medicul pentru AGERPRES. Potrivit acesteia, copiii nu vor rămâne internaţi. „Nu rămân internaţi. Vor fi ţinuţi o jumătate de oră, o oră să vedem că sunt bine”, a mai afirmat Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?