Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Vrâncean implicat fără voie într-un JAF ARMAT la o casă de amanet


Un bărbat din satul Călienii Noi, comuna Nănești, a fost implicat, cel mai probabil fără voia lui, într-un jaf la o casă de amanet, comis acum câțiva ani în județul Botoșani. Doi dintre cei care au comis jaful au fost deja condamnați, iar în cazul altor doi se fac în continuare cercetări, dosarul fiind pe masa procurorilor botoșăneni. În acest context, vrânceanul a fost audiat în calitate de martor în dosarul aflat în lucru, după cum scriu jurnaliștii de la „Monitorul de Botoșani. 
     Potrivit acestora, după jaful de la casa de amanet, un bărbat din Dorohoi, care a fost condamnat deja, l-a contactat pe bărbatul din Călienii Noi, pe care îl știa din Italia, și i-ar fi propus să-i vândă circa 400-500 game de bijuterii din aur. Discuția a avut loc la o zi după comiterea faptei. „Potrivit datelor aflate la dosar, în ziua următoare comiterii jafului, unul dintre autori, Ionuț Ciprian Adăscăliței, l-a sunat pe un bărbat din județul Vrancea (…) din satul Călienii Noi, pe care îl cunoștea din Italia și căruia i-ar fi propus să-i vândă circa 400-500 de grame de bijuterii din aur. Informația a ieșit la iveală în urma unor interceptări realizate chiar în acea perioadă, Ionuț Ciprian Adăscăliței fiind sub supravegherea procurorilor dorohoieni într-un alt dosar. Chemat la audieri în calitate de martor, vrânceanul a declarat că nu a știut nicio clipă de unde provenea aurul. Audiat la rândul său, dorohoianul a susținut că totul ar fi fost o farsă întrucât, știindu-l pe bărbatul din Vrancea și auzind de jaful din Botoșani, care a fost mediatizat pe toate televiziunile, a vrut să cumpere niște bijuterii din metal obișnuit pe care să i le vândă pe post de aur. Cu toate acestea, Ionuț Ciprian Adascăliței a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie, iar complicele acestuia, Dragoș Ionuț Blanaru, s-a ales cu o pedeapsă de șapte ani și șapte luni de închisoare cu executare”, scriu jurnaliștii de la „Monitorul de Botoșani”.
    Nu se știe cu certitudine dacă vrânceanul l-a ajutat pe dorohoian să vândă aurul dar se bănuiește că metalul prețios a fost amanetat pe raza județului nostru. Rămâne ca în urma anchetei să se stabilească dacă bărbatul din Vrancea știa de unde provin bijuteriile, dar și dacă i-au ajuns pe mâini ori nu. 
Fapta a fost comisă în noaptea de 5 spre 6 iunie 2012, la Botoșani. Atunci, doi indivizi cu cagule, ajutați fiind de alții, în cazul cărora se fac în continuare cercetări, au intrat în casa de amanet, l-au amenințat pe casier cu un pistol și au furat 1,5 kilograme de bijuterii din aur. Jaful a avut loc în jurul orei 23.00. Cu toate că angajatul casei de amanet a reușit să pornească alarma, până la venirea firmei de pază atacatorii au reușit să dispară cu bijuteriile. Aurul furat, estimat la 53.841 de lei, nu a fost încă recuperat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?