Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Vârteșcoiu. Sediul primăriei va fi reabilitat energetic

Autoritățile locale din Vârteșcoiu vor reabilita energetic sediul primăriei. În acest sens a fost scos la licitație un contract ce vizează creşterea eficienţei energetice a sediului Primăriei Vârteşcoiu, valoarea investiției fiind de aproape 1,3 milioane de lei. Proiectul vizează, printre altele, sporirea rezistenței termice unidirecționale a pereților exteriori; sporirea rezistenţei termice a soclului; înlocuirea tâmplăriei existente de pe fațade cu tâmplărie performantă energetic, dar și sporirea rezistenței termice a podului.

Totodată, se urmărește montarea unei pompe de caldură aer-aer; montarea unui sistem fotovoltaic de 20 kw; montarea de sisteme individuale de ventilare mecanică cu recuperare de caldură; modernizarea sistemului de iluminat, respectiv iluminat cu led; montare Convector electric 500 W, Wi-Fi, termostat reglabil; reparare şarapantă şi învelitoare; reparare sistem de colectare ape meteorice; reparare trotuare de protecţie. Clădirea se va supune intervenţiilor de reabilitare termică fără lucrări suplimentare ce pot afecta elementele constructive existente.

Primarul comunei Vârteșcoiu, Viorel Mîrza, a anunțat că anul acesta va mai derula câteva proiecte de investiții, din care amintim: „Construire și dotare dispensar uman Vârteșcoiu, sat Vârteșcoiu, județul Vrancea” – prin amendament la Bugetul de Stat pe anul 2024 și prin Hotărârea Guvernului nr. 1183/2023, lucrările vor incepe în luna aprilie, anul curent; a fost obținută finanțare pentru construirea unui foraj de mare adâncime pentru suplimentarea sursei de apă, prin PNI „Anghel Saligny”, etapa 2, cu o valoare de 918.970,96 lei, inclusiv TVA.

Alte proiecte sunt: „Modernizare și eficientizare a sistemului de iluminat public în comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea” – lucrările vor începe în luna mai a acestui an, cu o valoare 982.743 lei, inclusiv TVA; „Realizare stații de reîncărcare vehicule electrice, comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea”, cu o valoare de 292.900,65 lei, inclusiv TVA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?