Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Dorel Simiz spune că a preluat angajații Roșca Conf, „nu şi fabrica în sine”

Omul de afaceri Dorel Simiz a explicat pentru Ziarul Financiar – https://t.ly/HtC9w , că a preluat cei 350 de salariaţi ai Roşca Conf pentru a putea onora comenzile. „Am preluat cei peste 350 de salariaţi ai Roşca Conf, astfel că am ajuns la circa 1.200 de oameni. Am luat această decizie pentru că aveam nevoie de personal pentru a onora comenzile“. Acordul între părţi a vizat şi o parte din utilaje, dar nu şi fabrica în sine, adaugă antreprenorul. Pandora Prod din Vrancea are producţie integrată, lucrând pentru unii dintre cei mai mari retaileri din lume, potrivit datelor ZF. Spre exemplu, numele companiei apare pe lista de furnizori a Hugo Boss sau pe cea a Fast Retailing (ce deţine brandul Uniqlo). Ba mai mult, în cazul acestuia din urmă Pandora Prod e singurul partener din România. „Businessul merge bine, anul trecut am închis cu o creştere de circa 20% a cifrei de afaceri“, mai spune Dorel Simiz.

Informația privind preluarea Roșca Conf a apărut la finele lui octombrie anul trecut, în exclusivitate, în Monitorul de Vrancea. Arătam atunci că schimbarea patronatului a creat puțină panică în rândul salariaților de la Roșca Conf. Oamenii s-au mai liniștit după ce noua conducere a asigurat că intenția este de a dezvolta afacerea din industria textilă. De altfel, oamenii oricum lucrau multe produse în baza comenzilor care veneau de la Pandora Prod. Roșca Conf era practic unul dintre ultimii producători de textile din județ care lucra în regim lohn.

Pandora Prod nu mai face producţie de tip lohn de foarte mulți ani, concentrându-se în acest timp pe producţia integrată, după cum se arată într-un articol publicat de businessmagazin.ro – https://t.ly/NGaWI . Conform sursei citate, la producţia integrată, fabrica este cea care cumpără ţesătura, accesoriile, realizează tiparele şi uneori chiar şi modelele pe care le dă spre aprobare clientului. La lohn, fabrica primeşte toate acestea de la retailer şi doar coase şi croieşte, valoarea ei adăugată fiind minimă. Şi preţurile plătite de retailer sunt mai mici la lohn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?