Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO! UPDATE! Câștigătorii concursului de robotică „Focșani Tech Challenge”

UPDATE! Concursul de robotică „Focșani Tech Challenge”, organizat de Consiliul Județean Vrancea, Colegiul Național ”Al. I. Cuza”, Colegiul Național Unirea și Centrul Județean de Excelență Vrancea, s-a terminat cu victoria echipei EchoPulse (Bacău), urmată de echipa AICitizens de la Colegiul Național ”Cuza” din Focșani și formația Helix (Brăila).

Pe locul 4 s-a clasat echipa InfinityEdge (Colegiul Național ”Unirea” Focșani), iar pe locul 5 s-a clasat o altă echipă din Vrancea (CyberLIS76, de la Liceul Teoretic din Panciu). 4 echipe din Vrancea și 16 din alte 7 județe (Bacău, Vaslui, Galați, Brăila, Neamț, Tulcea și Buzău) au participat la ediția din acest an.

Felicitări, tuturor elevilor și profesorilor implicați în buna desfășurare a evenimentului”, a anunțat Consiliul Județean Vrancea.

Focșaniul a găzduit sâmbătă, 27 ianuarie, concursul de robotică ”Focșani Tech Challenge”, concurs care a adunat la Focșani peste 250 de elevi din Vrancea, Bacău, Vaslui, Galați, Brăila, Neamț, Tulcea și Buzău, uniți de pasiunea pentru știință și programare. Competiția a avut loc începând cu ora 10.30, la Laguna Resort din Focșani și a avut ca temă proiectarea, construirea și programarea unui robot.

Postare Colegiul Național Al.I. Cuza:

Breaking news: Echipa AICitizens de la CNAIC, singura echipă premiată din Vrancea la Focșani Tech Challenge, obținând locul al doilea și premiul High Tech!
Concursul de robotică ”𝐅𝐨𝐜𝐬̦𝐚𝐧𝐢 𝐓𝐞𝐜𝐡 𝐂𝐡𝐚𝐥𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞”, organizat de Colegiul Național Al.I.Cuza, Focșani, Colegiul Național Unirea și Centrul Județean de Excelență Vrancea, cu sustinerea financiară a Consiliului Judetean Vrancea s-a încheiat aseară, echipa AICitizens de la Colegiul Național ”Cuza” din Focșani obținând locul II si premiul pentru High score alături de echipa The Eagles. Suntem mândri de voi! Evenimentul, desfășurat la Laguna, a fost unul impresionant prin excelenta organizare și entuziasta implicare a participanților si s-a încheiat cu o horă a participanților, dar și a roboților lor. Felicitări AI Citizens, felicitări mentorului, prof. Tiberiu Oprea! Felicitări partenerilor AICitizens în organizare, echipele de robotică ale CNU Focșani. Bravo tuturor celor de pe podium, dar mai ales bravo fiecărui participant si mentor din această competiție extraordinară! AICitizens a avut pe parcursul competitiei și Emcee-Irina Curcă (cls a 7-a).
Hora participanților și a roboților la „Focșani Tech Challenge”, cea mai bună dovadă că First Tech Challenge nu e doar o competitie de robotică, ci valorifică si cooperarea și colaborarea.

 

Postare Colegiul Național Unirea via Cornel Noană:

Focsani Tech Challenge meet s-a încheiat și toate părerile exprimate de participanți ne dau dreptul să catalogăm ediția vrânceană a competiției ca fiind una de excepție!
E cazul așadar să mulțumim Consiliului Județean Vrancea pentru suportul financiar, domnului președinte Cătălin Toma pentru deschiderea permanentă către proiectele educaționale inovatoare, dar și unor oameni implicați trup și suflet în eveniment: domnilor Colin Adrian și Tiberiu Oprea, mari dăruitori din timpul propriu pentru elevii pasionați de robotică din Focșani, pentru gestionarea tehnică a concursului efectiv, doamnei Codruta Preda, proaspăt integrată în lumea roboticii, pentru coordonarea exemplară a echipelor de voluntari, echipei tehnice care a asigurat sonorizarea, scoringul și transmisia live a evenimentului condusă de Matei Lungu, omului din spatele tuturor materialelor promoționale, dar și a aparatului foto, Gherasim Daniel, voluntarilor (apare în cadrul liceenilor din Vrancea o nouă organizație!) pentru disponibilitate și, nu în ultimul rând, doamnei Cristea Mirela pentru asigurarea unei locații de excepție!
Ați fost minunați, vă rog să rămâneți așa!
Chapeau!

„Focșani Tech Challenge – locul unde viitorul prinde viață!

Sute de elevi din toată țara, pasionați de știință și programare, au participat astăzi la Concursul de robotică Focșani Tech Challenge, organizat de Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu Colegiul Național Unirea, Colegiul Național ”Al. I. Cuza” și Centrul de Excelență Vrancea.

«Consiliul Județean Vrancea sprijină de fiecare dată parteneriate de acest gen, care pun în prim plan educația. Suntem onorați să fim parteneri cu voi, elevii, cei care ne arătați că tehnica este cea mai importantă la acest moment. Felicitări cadrelor didactice și sincere mulțumiri domnului director Cornel Noană. Mult succes tuturor!», a spus Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, în deschiderea evenimentului.

20 de echipe din 8 județe din țară (Vrancea – 4 echipe, Bacău, Vaslui, Galați, Brăila, Neamț, Tulcea și Buzău) și-au prezentat creațiile la concursul care implică proiectarea, construirea și programarea unui robot.

Publicul pasionat de robotică din Focșani a asistat la jocurile cu roboții pe teren și a interacționat cu membrii echipelor.

Concursul Focșani Tech Challenge este un eveniment care promovează cunoașterea, inovația și colaborarea în domeniul tehnologiei, susținut de Consiliul Județean Vrancea”, a anunțat, în urmă cu puțin timp, Consiliul Județean Vrancea.

Evenimentul a fost transmis live, pe canalul de YouTube CNU Focșanihttps://m.youtube.com/live/xp8LTHu6D9w

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?