Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cum se acordă împuternicirea pentru operațiunile din Spațiul Privat Virtual

Împuternicirea pentru operațiunile din Spațiul Privat Virtual trebuie acordată de reprezentantul legal al unei persoane juridice sau de cel desemnat al entității fără personalitate juridică care este înregistrată ca utilizator SPV. Precizările reprezentanților Administrației Județene a Finanţelor Publice (AJFP) Vrancea vin în contextul obligativității, de la începutul acestui an, a sistemului e-Factura pentru toate societățile comerciale dar și pentru ONG-uri.

Finanțiștii vrânceni precizează că împuternicirea sau mandatul de reprezentare este generală/ general pentru toate operațiunile din Spaţiul Privat Virtual și conține acordul cu privire la accesul la informațiile referitoare la istoricul acțiunilor anterioare al persoanei reprezentate. „Împuternicirea sau mandatul de reprezentare acordat în vederea accesului la Spaţiul Privat Virtual trebuie să fie semnat de către persoana care are calitatea de a mandata sau de către notarul public.

Revocarea împuternicirii se realizează de persoana fizică /reprezentantul legal al unei persoane juridice sau reprezentantul desemnat al entității fără personalitate juridică care este înregistrată ca utilizator SPV”, arată AJFP Vrancea. Trebuie menționat că documentul de reprezentare sau de împuternicire trebuie prezentat la ghișeul Fiscului în următoarele situații în care a fost transmis online: dacă a fost semnat olograf de către reprezentantul legal și scanat; dacă documentul este semnat cu semnătura electronică a reprezentantului desemnat sau în cazul unei procuri notariale scanate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?