Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

FOTO: Șoferi prinși circulând cu 148 și 162 km/h, în Focșani și DN 2L

Biroul de presă al IPJ Vrancea: ACȚIUNI PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER
În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri au organizat o acțiune pe drumurile intens circulate din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În anul 2023, din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum, în județul Vrancea au avut loc 10 accidente rutiere grave, în urma cărora 2 persoane au decedat şi 9 persoane au fost rănite grav. Polițiștii rutieri au reținut 1912 permise de conducere pe parcusul anului precedent pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Vrancea, polițiștii au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 207 sancțiuni contravenționale, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 29 de permise de conducere, 21 fiind reținute pentru depășirea vitezei maxime admise de lege. Totodată, 21 de certificate de înmatriculare au fost retrase. Au fost efectuate peste 70 de testări privind consumul de alcool și droguri.
În cadrul activităților, sâmbătă, 20 ianuarie, la ora 08.14, polițiștii Biroul Rutier Focșani au depistat în trafic, pe Bulevardul Brăilei, un autoturism care circula cu viteza de 148 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 18 ani, din comuna Vulturu. Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 3.300 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
Pe Drumul Național 2 L, polițiștii rutieri au depistat în trafic un autoturism ce circula cu viteza de 162 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 70 km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 36 de ani. Și în acest caz, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Polițiștii rutieri vă recomandă să adoptați o atitudine prudentă, indiferent că sunteți conducător al unui vehicul sau pieton. Respectați regimul legal de viteză! Adaptați permanent viteza, condițiilor concrete din trafic! Nu consumați băuturi alcoolice sau substanțe stupefiante dacă aveți intenția de a vă deplasa cu autovehiculul!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?