Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Comisii mixte trimise în localitățile afectate de ploi


Comisii mixte, formate din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), ai Prefecturii, Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) și Consiliul Județean, au ajuns în comunele în care ploile căzute în ultimele săptămâni au creat probleme, pentru a face o evaluare a pagubelor. La Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea au trimis rapoarte primarii comunelor Gura Caliței, Poiana Cristiei, Jitia, Vintileasca, Reghiu, Spulber, Paltin și Cârligele. Problemele au fost semnalate în perioada 25 aprilie-5 mai. 
 „Având în vedere că la nivelul județului Vrancea au avut loc fenomene hidrometeorologice specifice codurilor galben și portocaliu, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost dispuse măsuri de informare permanentă a Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență privind evoluția fenomenelor hidrometeorologice de monitorizare a situației operative de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și instituțiile cu atribuții în domeniu, iar acolo unde a fost cazul, de gestionare a situațiilor de urgență apărute. La nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a dispus formarea mai multor comisii mixte, ce s-au deplasat în teren în vederea identificării pagubelor produse”, ne-a declarat plutonier adjutant Florin Olaru, de la biroul de presă al ISU Vrancea. 
 Cea mai gravă situație rămâne în continuare la Gura Caliței, unde ploile abundente au declanașat alunecări de teren, iar câteva case au luat-o la vale. Conform ultimei raportări, din data de 5 mai, la Gura Caliței erau afectate patru locuințe, iar alte 10 ar putea fi afectate dacă va mai ploua. De asemenea, ploile au afectat o anexă, un drum județean pe o distanță de 600 metri, un drum comunal pe o distanță de 1,7 kilometri și un drum sătesc pe o distanță de 45 metri. De asemenea, a mai fost afectat și un pod. Tot pe data de 5 mai, a fost primită o informare și de la Poiana Cristei, unde ploile au afectat un drum județean pe o distanță de 100 metri, un drum comunal pe o distanță de 2,8 kilometri, dar și un pod. 
 Alte probleme au fost semnalate, în perioada în care a plouat, de primarul comunei Cârligele, unde a fost afectat un drum comunal pe o distranță de 400 metri, dar și de edilul de la Vintileasca, unde ploile au afectat drumuri comunale pe o distanță de 9 kilometri. De la Jitia s-a raportat că precipitațiile abundente au afectat anexe și drumuri comunale pe o distanță de doi kilometri, iar la Reghiu s-au semnalat problemele pe drumurile comunale, pe o distanță de 1,5 kilometri, și pe drumurile sătești, pe o lungime de 5,2 kilometri. 
 Rapoarte au trimis la ISU și primarii din Spulber, unde este afectat un drum județean, și Paltin, unde ploile au afectat un drum comunal. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?