Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Creșe moderne, construite prin PNRR la Odobești și Dumbrăveni

Două creșe moderne, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vor fi construite în localitățile Odobești și Dumbrăveni. Finanțarea se va derula prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar ambele investiții au o valoare de 25 de milioane de lei. Concret, Primăria Odobești are în derulare un proiect care vizează construirea unei creșe în valoare de aproximativ 14 milioane de lei. Proiectul „Construire creșă medie în orașul Odobești, județul Vrancea” vizează ridicarea unei clădiri cu această destinație pe strada Gicu Dragomir, pe o suprafață de teren de 5.000 metri pătrați.

Creșa va avea regimul de înălțime parter, urmând a avea centrală termică pe peleți, pentru ca alimentarea cu energie termică să se facă din surse proprii, astfel încât să fie asigurată independența în exploatare a imobilui. Totodată, este prevăzut un sistem de panouri fotovoltaice care va asigura energie complementară din surse regenerabile. În prezent în orașul Odobești există un număr de 112 cereri nesoluționate ale părinților care solicită înscrierea copiilor la creșă, precum și un număr de 267 de copii până în trei ani. Orașul Odobești nu deține în momentul actual nicio creșă.

CNI mai are în derulare și un proiect ce vizează proiectarea, execuția de lucrări și asistența tehnică pentru obiectivul de investiții „Construire creșă în comuna Dumbrăveni, județul Vrancea”. Primarul comunei Dumbrăveni, Valentin Tîlvăr, a declarat că este prima creșă din localitate și va avea o capacitate de maxim 4 grupe/ 40 copii. Obiectivul de investiții are o valoare estimată de aproximativ 11 milioane lei. „Creșa va fi realizată în Dumbrăveni și, conform proiectului, va avea patru grupe, adică 40 de copii. Este o investiție necesară pentru comuna noastră, care a avut 107 născuți în ultimii trei ani”, precizat primarul Valentin Tîlvăr.

 

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?