Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Păunești. Sistem de supraveghere video pe străzile din comună

 

Mai multă siguranță pe străzi pentru localnicii comunei Păunești. Aceasta e ceea ce probabil și-au propus autoritățile din comună, atunci când au decis să pună la punct un sistem de supraveghere video, în acest sens fiind scos la licitație un contract în valoare de 399.622,87 lei. Banii vin din finanțare externă, respectiv prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în documentație precizându-se că, deși în ultimul an la nivelul comunei au fost înregistrate puține fapte antisociale, „pentru a reuși să se mențină acest nivel scăzut al ratei criminalității, (…) se impune instalarea sistemului de supraveghere TVCI, care să asigure vizualizarea în timp real și identificarea persoanelor”.

Tot aici se precizează că, în prezent, comuna Păunești are implementat un sistem de supraveghere video care însă nu este documentat, motiv pentru care „se va lua în considerare identificarea sistemului actual și integrarea lui în noul sistem de supraveghere propus”. În documentație se dau asigurări că sistemul „va veni în sprijinul comunității, pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, apărarea proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor”, întrucât supravegherea video stradală „descurajează și reduce faptele de natură infracțională, îmbunătățește calitatea vieții oamenilor și creste nivelul de siguranță”.

Mai mult, același sistem „colectează dovezi în cazul săvârșirii unor infracțiuni, este baza de rezolvare a problemelor legate de blocajele de trafic și de apariție a incidentelor, prin analiza imaginilor video, asistă autoritățile în monitorizarea traficului și adoptarea unor reacții prompte în caz de urgențe, ajută la menținerea unui comportament adecvat al participanților la trafic și al pietonilor”.

Conform planului, parte din camerele de supraveghere video, 15 la număr, vor fi amplasate pe DN 205H – Peco, DN 205H la numărul 243, pe strada Tineretului – intersecție cu str. Bostănești, la intersecția dintre str. Ruginească cu str. Nucării, pe DC 28 – Biserica de lemn Viișoara, pe str. Muncii – intersecție spre Viișoara, pe str. Bodea – intrare spre Novăcești, pe DN 205H – intersecție cu str. Libertății, la stația de pompare, la stația de epurare, pe str. Scurtă – colț câmp, plus alte două la primărie.

Sistemul de supraveghere va fi alcătuit din camere video, sistem de management și vizualizare a informațiilor LPR, sistem de management al sistemului de supraveghere video, rețea de date pentru transportul fluxurilor video și un Centru de Analiză, Stocare și Control. „Au fost prevăzute un număr de 15 camere video fixe din care 7 camere cu funcția de detecție și recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare LPR. Pentru supravegherea stradală se vor folosi camerele modulare ce permit configurarea avansată a senzorilor necesari pentru acoperirea optimă a zonelor de monitorizat. Vor fi folosiți senzori cu o sensibilitate foarte ridicată pentru a capta cele mai bune imagini chiar și pe timp de noapte, permițând obținerea de imagini foarte detaliate. Camera va avea o configurație cu un senzor optic cu un unghi larg de deschidere pentru a capta o imagine de ansamblu și un senzor infraroșu adaptat pentru senzorul optic, permițând obținerea de imagini pe timp de noapte de la o distanță de până la 40 metri. (…) Prin supravegherea punctelor de interes din localitate se pot obține informații relevante despre traficul rutier. Folosind camera de supraveghere împreună cu o aplicație de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare se obțin date statistice referitoare la numărul autovehiculelor, direcția de deplasare și proveniența acestora. Aplicația software LPR detectează plăcuțele de înmatriculare, identifică numărul de înmatriculare și îl transformă în informație de tip text/ metadata care este transmisă mai departe către aplicația de management și vizualizare a informațiilor LPR. În același timp este stocată imaginea plăcuței de înmatriculare captată la momentul recunoașterii împreună cu data și ora detecției”, se mai detaliază în documentație.

 

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?