Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

VIDEO: Festivalul concurs “Magia sărbătorilor de iarnă”, organizat la Bolotești

La Căminul Cultural ”Vasile Țirou” din Bolotești a avut loc sâmbătă Festivalul-concurs „Magia sărbătorilor de iarnă”, parte integrantă a Proiectului Educațional Regional ”Tradiții și obiceiuri populare”, organizat de Grădinița nr. 1 Găgești și Școala Gimnazială Găgești. Sute de copii din Vrancea, dar și din Sibiu, Maramureș, Galați și din Republica Moldova (online), cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, au participat la secțiunile: ”Colinde tradiționale românești” și ”Datini și obiceiuri de Crăciun” (Sorcova, Plugusorul, Steaua, Capra, Ursul, etc.). Aceștia au fost recompensați cu premii, trofee și diplome, pentru frumoasele lor prestații pe scenă.
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, care a participat la eveniment alături de primarul Fănică Popa din Bolotești și inspectorul școlar general Daniela Marchitan, le-a transmis copiilor: ”Avem datini, tradiții, identitate, care sunt valori importante, ce au pornit de aici, din satul românesc. Felicitări tuturor!”.
Consiliul Județean Vrancea, prin Centrul Cultural Vrancea, este partener în acest proiect, alături de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Primăria Bolotești, Palatul Copiilor Vrancea și Asociația „Viitorul sună bine”.

Sursa foto: Facebook/Catalin Toma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?