Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

Insignă Onorifică pentru doi pompieri vrânceni

          Pentru obţinerea de performanţe profesionale deosebite, Pompierul lunii MAI, plutonier adjutant Sima Florin şi Pompierul lunii IUNIE, plutonier adjutant Răduţă Cristinel au primit din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea „Insigna Onorifică Salvator de onoare al judeţului Vrancea” şi respectiv „Insigna Onorifică Pompier de onoare al judeţului Vrancea”. La înmânarea certificatelor şi insignelor, inspectorul şef, colonel Chiscop Flaviu i-a felicitat pentru curajul şi devotamentul de care au dat dovadă în misiuni.

          Salvatorul de onoare al judeţului Vrancea, plutonier adjutant Sima Florin a primit această distincţie pentru modul în care a acţionat în data de 17.05.2018. În timp ce se afla în afara orelor de program în oraşul Mărăşeşti, în proximitatea unui magazin de piese auto, plutonierul adjutant Sima Florin a intervenit pentru dezobstrucţia căilor aeriene la un copil de patru ani care se înecase cu o bomboană. În asemenea situaţii trebuie să se intervină prompt şi să se aplice cu precizie manevrele de dezobstrucţie deoarece decesul survine în 5-7 minute. Subofiţerul a fost conştient de pericol şi a acţionat rapid aplicând copilului patru lovituri interscapulare care i-au eliberat căile respiratorii.

          Plutonierul adjutant Răduţă Cristinel declarat şi „Pompierul de Onoare al anului” de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a remarcat pentru modul în care a coordonat intervenţia din data de 01.06.2018. În acea zi un apel primit la numărul unic de urgenţă 112 anunţa un incendiu de amploare care se manifesta la mai multe locuințe din localitatea Tulnici, cu pericol de extindere la vecinătăți. Ajunși la fața locului, subofițerul și echipajul aflat în subordine au reușit localizarea în cel mai scurt timp a flăcărilor care se manifestau cu violență (pe o suprafață de peste 1.500 mp), fiind astfel limitat pericolul propagării la alte 3 gospodării, precum și la primăria din localitate.

          Rezultatele obţinute de colegii noştri demonstrează încă o dată că suntem o echipă puternică şi profesionistă. Felicitări!

 

Sursa text și foto: Facebook/ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?