Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO: Demersuri ale Consiliului Județean pentru plata lucrărilor la proiectele de investiții

Consiliul Județean Vrancea a aprobat ieri în ședință extraordinară actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru patru obiective de investiții. Este vorba de următoarele proiecte: „Reabilitare energetică și lucrări conexe centru DGASPC – VN – sat Petrești, comuna Vînători“; „Consolidare și restaurare Secția de științe ale naturii și acvariu – Casa Tatovici”; „Reabilitare energetică și lucrări conexe la corpurile C5, C6 și C7, str. Cuza Vodă nr. 56“; „Investitii in capacitati de producere energie pentru consumul propriu la nivelul Judetului Vrancea”. De asemenea, plenul Consiliului Județean a mai aprobat și proiectul „Modernizare infrastructură rutieră de drum județean 204E dintre localitățile Mirceștii Noi-Ciușlea-Străjescu-Doaga-DN24“ şi a cheltuielilor legate de proiect pentru realizarea acestuia”. „Am convocat de îndată Consiliul Județean în ședință extraordinară deoarece unitățile de trezorerie lucrează până la data de 28 decembrie 2023 și cum urmează să se realizeze recepția la terminarea lucrărilor, și plata cheltuielilor efectuate în cadrul contractelor de finanțare trebuie realizată până la data de 31 decembrie 2023, este necesar acordul autorității deliberative astfel încât operațiunile administrative ulterioare să se încadreze în aceste termene“, a explicat președintele Cătălin Toma urgența convocării plenului Consiliului Județean.

Casa Tatovici, imobil istoric care va fi redat circuitului public

Consiliul Județean are în derulare lucrările la obiectivul de investiție „Consolidare și restaurare Secția de științe ale naturii și acvariu – Casa Tatovici”. Lucrările se derulează conform graficului, cu restaurarea și reabilitarea unor elemente care asigură unicitatea acestui imobil istoric. Proiectul are o valoare totală a lucrărilor de proiectare și execuție de 1,7 milioane de euro, fiind finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Lucrările au în vedere valorificarea patrimoniului cultural local și a identității culturale și redarea imobilului către publicul vizitator. Termenul de execuție al lucrărilor este de 34 de luni.

Casa Tatovici, amplasată vizavi de Biserica Catolică, este una dintre clădirile de referință din municipiul Focșani, ce păstrează specificul orașului românesc de secol al XIX-lea. Lucrările sunt realizate de Asocierea reprezentată de Research Consorzio Stabile Societate Consortile A.R.L, în calitate de lider de asociere. Societatea Consorzio Stabile are un portofoliu bogat, sens în care este menționată restaurarea Palatului Regal din Caserta, fostul Cinema Radar și fostul Hotel Savoia – Monopoli, Palazzo Citterio – Grande Brera – Milano și Castelul feudal din Grottole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?