Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Școala Părinților, workshop cu tema ”Efectele experiențelor cultural-educative asupra sănătății noastre”

Vineri, 15 Decembrie 2023, ora 13:00, va avea loc în cadrul Centrului Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focşani, un nou workshop cu tematica ”Efectele experiențelor cultural-educative asupra sănătății noastre”.
Acest workshop face parte din programul lunar „Şcoala părinților” şi va fi susținut de către Zoica Răduță – asistent medical principal.
Cultura reprezintă totalitatea valorilor materiale și spirituale create de omenire și a instituțiilor necesare pentru comunicarea acestor valori. Sănătatea reprezintă o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mental cât și social, și nu înseamnă doar absența bolilor. Omul a creat arta și a făcut-o pentru a-și putea exprima durerile și speranțele, pentru a da un sens propriei existențe, așadar aceste nevoi sunt la fel de fizice ca foamea și setea.
Arta și creativitatea reprezintă mijloace prin care ne putem exprima și înțelege sentimentele, oferindu-ne un canal pentru conectarea cu partea noastră interioară.
Fiecare individ își dorește să se bucure de sănătate, fericire și securitate în toate aspectele vieții, inclusiv financiar, profesional și personal. Bucuria și prezența emoțiilor pozitive, pot ameliora starea de sănătate a unei persoane. Cei care participă în mod regulat la activități culturale trăiesc, în medie, cu 2,5 ani mai mult decît ceilalți – arată studii efectuate în țările nordice. Participarea culturală poate deci duce la îmbunătățirea calității vieții.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Centrului Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focşani – D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în 8 Martie nr. 1, telefon 0237.401.742. Accesul este gratuit.

COMUNICAT DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?