Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Adunarea Generală a Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial Buzău a găzduit sâmbătă, 13 februarie 2021, Adunarea Generală a Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (AFO – ABV). Evenimentul a fost prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, președintele de onoare al Asociației. La întâlnire au participat reprezentante ale celor peste 8.000 de membre ale Asociației Femeilor Ortodoxe din toate comunitățile Eparhiei.

După cuvântul introductiv al părintelui Ionuț-Cristian Vuță, consilier eparhial la Sectorul Social-filantropic și misionar, doamna Ana Săcrieru, președinta Asociației, a prezentat activitățile desfășurate de-a lungul anului 2020, amintind că acestea au fost realizate în virtutea scopului statutar al Asociației Femeilor Ortodoxe, de revigorare a spiritului creștin-misionar prin educație și dăruire, scop ale cărui rădăcini datează din 1914, când Episcopul Teodosie Atanasiu a întemeiat societatea doamnelor ortodoxe la Focșani, respectiv din 1927, când Episcopul Ghenadie Niculescu făcea același lucru la Buzău, ambii ierarhi înființând acum peste 100 de ani pe autoarea Asociației de astăzi a doamnelor ortodoxe din Eparhia Buzăului și Vrancei.

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a subliniat importanța realizării acestor activități, în spiritul continuității existente la nivelul Eparhiei în ceea ce privește îndeplinirea de către femeile creștine a misiunii lor frumoase pe care o au în educarea copiilor și în întrajutorarea semenilor. Înaltpreasfinția Sa a reiterat nevoia de comuniune a doamnelor și de unitate în realizarea proiectelor Asociației, ca parte componentă a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, alături de celelalte sectoare de activitate ale Centrului Eparhial, apreciind eforturile cu care doamnele membre au derulat multiple activități într-un an atât de dificil ca 2020, în cooperare cu comitetele parohiale, așa cum au procedat și înaintașele lor din perioada interbelică.

În total, au fost organizate 27 de evenimente culturale și educaționale (…). Pe plan social-filantropic, Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a realizat (mai multe) acțiuni (…). Pentru toate aceste activități cultural-educaționale și social-filantropice a fost alocată suma de 109.701 lei.

În cursul anului 2021, Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și-a propus ca, pe lângă realizarea proiectelor specifice, să editeze un volum privind istoricul activităților desfășurate de Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române – filiala Buzău în cele două județe ale Eparhiei, de la înființare și până în anul 1948, când a fost desființată de regimul comunist.

Articolul INTEGRAL pe – https://bit.ly/3u9IUD2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?