Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO! PNL nu mai are viceprimar la Focșani!

Focșaniul are de astăzi un viceprimar în minus. Ana Maria Laura Dimitriu Bunghez, viceprimarul PNL, care nu a mai fost văzută la față prin Consiliul Local Focșani de câteva luni bune, și-a pierdut mandatul.

Tocmai din acest motiv, absența, colegii săi de partid au inițiat un proiect de hotărâre privind eliberarea din funcție a acesteia, cu consecința declarării vacante a funcției. Proiectul a fost discutat primul în ședința ordinară a Consiliului Local Focșani de astăzi, iar votul ulterior a fost majoritar.

Înainte de a da detalii despre vot, ar fi de spus că în nota de fundamentare a colegilor doamnei Dimitriu Bunghez se arată că, de la momentul în care și-au votat-o viceprimar – 28 ianuarie 2021, aceasta a pățit ceva. „Conform actelor medicale privind starea sa de sănătate, depuse la Primăria Focșani, nu a fost în măsură să își exercite încă din luna septembrie până în prezent (decembrie) nici funcția de viceprimar și nici pe cea de înlocuitor de drept (…). Văzând situația de fapt, potrivit căreia (…) viceprimarul propus și votat de grupul PNL, din motive independente de voința sa, nu își mai poate exercita funcția de aproximativ 4 luni, perioadă care se va prelungi conform actelor depuse în luna în curs și pentru următoarele luni se constată că este temei suficient pentru eliberarea din funcția de viceprimar”, explicau aleșii din grupul PNL.
Acestea fiind zise, s-a trecut la vot, care a fost secret. S-a votat, s-a numărat, concluzia fiind că 17 dintre consilierii prezenți au votat pentru această propunere, un vot a fost nul, în timp ce viceprimarul USR Alexandra Tătaru și colega sa de partid Mirela Stroie nu au participat la vot. La votul pe proiect, Dimitriu Bunghez a fost singura care a votat împotrivă.
Și așa s-a terminat „viceprimăreala” dumneaei, Dimitriu Bunghez urmând a rămâne, momentan, doar simplu consilier local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?