Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Primăria Focșani dă încă 4 chei ale ANL-urilor

Încă patru familii tinere primesc ANL-uri în municipiul reședință de județ, conform unui proiect de hotărâre aflat la „mapa” aleșilor locali focșăneni. Este vorba despre 4 garsoniere – pe străzile Bradului, Pinului și Democrației, care le vor fi repartizate solicitanților aflați în „vârful” listei nominale cu persoanele cărora li se repartizează locuințe pentru tineri destinate închirierii. Norocul acestora a fost că „în perioada august – septembrie 2023 au devenit libere din punct de vedere juridic, ca urmare a cererilor de reziliere depuse de titularii contractelor de închiriere, un număr de 4 unități locative situate în Cartierul Tineretului Sud, respectiv Cartierul Brăilei”.

De aici, a fost nevoie de o întâlnire a Comisiei sociale a muncipalității, care a analizat dosarele solicitanților din lista de priorități, constatându-se că un solicitant, care avea dosarul întocmit în luna mai 2020, figura cu o proprietate personală înstrăinată, astfel că a fost respins din lista de repartizări, locul său fiind luat de următorul solicitant. Iar opinia unanimă a membrilor din Comisie a fost că locuințele libere „pot fi repartizate următorilor solicitanți din lista de priorități aprobată pentru anul 2023”. Adică pozițiile 7, 8 și 9 din listă – cu punctaj 66, plus solicitantul aflat la poziția 10, cu punctaj 65.

Însă acest proiect nu este unicul în care se va discuta despre ANL-urile din Focșani. Totodată, în ședința de miercuri, 29 noiembrie, aleșii locali vor analiza cererea de schimbare a repartiției înaintată de o focșăneancă. Solicitanta ar vrea schimbarea repartiției cu o altă unitate locativă disponibilă, „motivat de faptul că la imobilul repartizat există probleme cu infiltrațiile, spațiul este insuficient creșterii și educării copiilor, aceștia având probleme de sănătate”. Iar solicitarea acesteia chiar poate fi dusă la îndeplinire, deoarece – se arată în documentație – există disponibilă, „ca urmare a procedurii de evacuare a vechiului chiriaș, unitatea locativă situată în Focșani, strada Bradului (…)”.

Unitatea locativă ocupată de aceasta este situată într-un ANL de pe strada Ulmului, femeia arătând că în această garsonieră „de-a lungul timpului au apărut infiltrații ce au dus la apariția mucegaiului. Am văruit și am renovat, îm speranța că această neplăcere va dispărea, dar acest lucru nu s-a întâmplat”. Mai mult, arăta femeia în cerere, copiii săi, în vârstă de 10 și 14 ani au alergii respiratorii. Și, în vreme ce unii chiriași vor schimbarea repartiției inițiale, alții, cu contracte mai vechi, s-au decis că e timpul să investească. Așa se face că miercuri se va discuta despre posibilitatea vânzării cu plata în rate a unui ANL.

Familia care a transmis solicitarea a plătit chirie la garsoniera din Ulmului ani buni, acum imobilul fiind evaluat la 91.857,42 lei, inclusiv TVA. Din această sumă, ca să devină proprietari, focșănenii acum chiriași trebuie să achite un avans de 13.778,61 lei și un comision de 909,48 lei, la momentul încheierii contractului de închiriere. „Diferența de valoare rămasă de achitat, în sumă de 77.169,33 lei, la care se adaugă dobânda aferentă, se va plăti în rate lunare egale, pe o perioadă de 10 ani”, se precizează în documentație. De toată suma, solicitanții urmează să intre în proprietatea garsonierei de 57,22 mp, a boxei de 6,08 mp și a cotei-parte indivize din proprietatea comună, în suprafață de 11,69 mp.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?