Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

VIDEO/FOTO! Se circulă în condiții normale în Vrancea. Cea mai gravă problemă a fost lipsa alimentării cu energie electrică a mii de consumatori

Instituția Prefectului Județului Vrancea:

24 de ore de ninsori și viscol

După 24 de ore de la începutul ninsorilor, avem o revenire la normal în majoritatea localităților din județul Vrancea.

Dacă în cursul dimineții se circula în condiții dificile pe câteva drumuri județene și naționale, în special din cauza vântului foarte puternic, iar pentru câteva ore DN 23 B MAICANESTI – CIORASTI și DN 2L de la km 0 Tișița la km 8 Satu Nou, au fost blocate întrucât nu era vizibilitate care să asigure siguranța circulației, acum se circulă în condiții normale de iarnă pe toate drumurile naționale și județene din Vrancea.

Însă, cea mai gravă problemă, a fost lipsa alimentării cu energie electrică a mii de consumatori. Deși am solicitat companiei Electrica din data de 17.04.2023 luarea tuturor măsurilor pentru a nu pune în risc alimentarea cu energie electrică, pentru că lipsa energiei electrice poate pune în pericol viața oamenilor, suntem la 7 luni distanță în care acest distribuitor de importanță vitală nu a luat măsurile necesare pentru a asigura acest serviciu, mai ales în condițiile grele și cu risc ridicat de avarii, cum sunt cele din sezonul rece.

În ședința de lucru de astăzi, în sistem videoconferință, prezidată de Viceprim-ministrul României, domnul Marian Cătălin Predoiu, am solicitat sprijin pentru ca Electrica S.A. să dispună toate măsurile ca viața oamenilor să nu mai fie pusă în pericol, prin implementarea unor măsuri de prevenție.

La această oră s-a diminuat substanțial numărul localităților la 4, cu 21 posturi de transformare și un număr de 1265 de consumatori care nu sunt alimentați cu energie electrică în urma avariilor cauzate de condițiile meteo nefavorabile. Se lucrează în continuare cu echipe la toate punctele pentru remedierea avariilor.

În această perioadă s-a intervenit cu 35 de utilaje lamă și sărăriță pe toată rețeaua de drumuri naționale din judet, fiind utilizate 550 de tone de material antiderapant.
Pe drumurile județene s-a acționat cu 13 utilaje de deszăpezire și s-au utilizat cca 300 tone de material antiderapant.

Forțele Ministerului de Interne (ISU Vrancea, IPJ Vrancea și SVSU) au participat cu un efectiv de 156 de persoane și 72 de mijloace de intervenție.
Împreună cu toate instituțiile abilitate vom monitoriza permanent situațiile din teren și vom lua absolut toate măsurile pentru protejarea vieții, sănătății și siguranței vrâncenilor. Îndemnăm toți vrâncenii să-si doteze vehiculele și să adopte o manieră corespunzătoare sezonului rece și a condițiilor de drum de la momentul utilizării acestora.

26.11.2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?