Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Vrâncean acuzat de tăinuire fiscală în Austria, obligat să achite o amendă usturătoare

Amendă de aproape 8.000 de euro este sancțiunea primită de un vrâncean care cel mai probabil a încercat să facă o „afacere” pe teritoriul Austriei. Însă în final a fost găsit vinovat de tăinuire fiscală, autoritățile austriece luând decizia ca acesta să primească amenda usturătoare. Se întâmpla în septembrie 2018, când vrânceanul cumpărase 96.000 de țigări și le-a transportat, fără înregistrare fiscală. După ce a fost depistat, în urma anchetei, autoritățile austriece au stabilit că bărbatul se face vinovat de faptul că nu a achitat diverse taxe pe tutun pentru cele 96.000 bucăţi ţigarete cu filtru, reținând în sarcina acestuia „delictul de tăinuire fiscală (…) din Legea federală austriacă privind dreptul fiscal-penal și dreptul procesual fiscal-penal”.

Urmarea a fost sancționarea acestuia, iar în vara anului 2019 i s-a aplicat „o sancţiune pecuniară contravenţională” în cuantum de 7.816 euro, plus cheltuieli de judecată. Însă, cum bărbatul nu a mai fost de găsit în Austria, autoritățile din această țară au solicitat omologilor din România punerea în aplicare a deciziei, cererea „formulată de Zollamt Osterreich als Finanzstrafbehorde – Oficiul Vamal din Linz, Bahnhofplatz 7 4020, Republica Austria privind pe intimatul (…)” fiind admisă. „Recunoaşte sancţiunea pecuniară aplicată intimatului prin decizia (…) dată de Zollamt Osterreich als Finanzstrafbehorde – Oficiul Vamal din Linz, Bahnhofplatz 7 4020, Republica Austria, prin care s-a aplicat intimatului o sancţiune pecuniară contravenţională în cuantum de 7.816 euro, la care se adaugă 480 euro cheltuieli judiciare, în total suma de 8.296 euro.

(…) schimbă pedeapsa pecuniară aplicată din suma totală de 8.296 euro în echivalentul acestei sume în lei, la cursul valutar BNR de la data aplicării 28.02.2019, respectiv în suma de 39.336,31 lei (4,7416 lei/ euro). (…) autoritatea competenta a statului solicitant va fi informată în scris despre executarea hotărârii, imediat după încheierea executării, respectiv despre neexecutarea totală sau parțială a hotărârii și motivele pentru care s-a pronunțat aceasta”, se arată în hotărârea din Vrancea, care poate fi atacată cu apel.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://bmi.gv.at/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?