Scriitorul Alexandru Vlahuță, omagiat la Muzeul din Dragosloveni

0
401

Scriitorul Alexandru Vlahuță (1858-1919) va fi omagiat pe 17 și 18 noiembrie la Muzeul care îi poartă numele din Satul Dragosloveni, în mijlocul podgoriei fostului Județ Râmnicu-Sărat. Vineri, de la ora 11, momentul va fi organizat de elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță” din Focșani, coordonați de prof. Liliana Foarfecă, Valy Țigănuș, Elena Suprovici și bibliotecar Luciana Stoean. Sâmbătă, de la ora 12, este ziua lansărilor de carte: scriitoarea Mioara Bahna va lansa „Din marmura soclurilor. Laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură” (volumul IV), iar scriitorul Constantin Marafet va prezenta lucrarea „Un oraș fără ferestre”, ambele titluri publicate de Editura Junimea. La momentul de sâmbătă vor participa Cenaclul „Dimitrie Dăscălescu” din Focșani, elevii Centrului Cultural „Cuza” al Colegiului Național „Al. I. Cuza”, coordonați de prof. Ionuț Țandără și parohiile Dragosloveni, Cândești, Dumbrăveni și Gugești I și II.

Vă așteptăm la Muzeul Memorial de la Dragosloveni, pe urmele pașilor scriitorului, să aflați povestea vieții sale și cele mai recente lucrări ale scriitorilor râmniceni!“, se arată în comunicatul remis presei de Muzeul Vrancei.

La începutul acestei săptămâni, „personalitatea academicianului Victor Slăvescu a fost evocată în cadrul simpozionului organizat la Muzeul Unirii, de prof. Cătălin Dumitru Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, de istoricul Georgeta Filitti, membru al Academiei Române, de prof. univ. Ion Vorovenci de la Academia de Studii Economice din București și de Mihai Ghyka, visiting professor la Universitatea București. La eveniment au luat parte elevii de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, Liceul cu Program Sportiv Focșani, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” și Centrul de Tineret Focșani, coordonat de Orania Zdrîncu”, după cum precizează reprezentanții Muzeului Vrancei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here