Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Surpriză neplăcută la Baia! Primarul Misăilă: Nu avem nevoie de mercenari care mănâncă bani de la bugetul local

  • Hamangia Baia – CSM Focșani 2007 2-1 (1-1)

Formații

CSM Focșani 2007: Preda – Negoiță (Pahonțu), Acasandrei (Mexes), Marku, Dumitru, Toba, Enache, D. Toader (Mazilu), Gorovei, Ciobanu, Tchassem (Zaharia). Rezerve neutilizate: Păduraru – Stroe, Dănilă, Mihart, Riza.

Antrenori, Octavian Grigore – principal, Adrian Senin – secund.

Hamangia Baia: Căpățînă – Carabuz, Halep, Stoian, Mișilaricu – Zugravu, Anton, Manole, Libosi – Stoenciu, Puiu. Rezerve: Mirică, Moroianu, Sandu, Dumitrașcu, Pîslaru, Florea, Muzechearu, Dinu.

Antrenor, Ion Barbu.

Comuna Baia din județul Tulcea și-a oferit sâmbătă, 21 octombrie, o mică sărbătoare. A inaugurat o cochetă bază sportivă construită de Compania Națională de Investiții și în care centrul de interes este terenul de fotbal cu suprafață sintetică. La inaugurare a participat conducerea de la vârf a FR Fotbal, a fost și sfințirea obișnuită la asemenea evenimente. Preocuparea gazdelor era generată de posibila victorie a liderului Seriei a 2-a a Ligii a III-a, CSM Focșani 2007 în meciul cu Hamangia, care ar fi putut umbri sărbătoarea gazdelor. Nu a fost cazul! Pe terenul tocmai aghesmuit, fotbaliștii de la Baia, abia promovați în Liga a III-a, împotriva anticipărilor, au câștigat și au provocat prima defecțiune formației focșănene ce părea lansată spre Liga a II-a.

CSM 2007 a deschis scorul în minutul 7 prin Tchassem care a tras imparabil din careu și lui Căpățînă nu i-a rămas decât să scoată minge din poartă! Egalarea, venită în spiritul jocului, a reușit-o Zugravu, în minutul 22, cu un șut plasat la care Preda nu a putut interveni. A făcut-o, însă mai târziu, cu două intervenții excepționale cu care a menținut egalitatea. În minutul 70, însă nu a mai avut ce face la lovitura de cap a lui Stoian care a reluat imparabil în gol mingea trimisă de la corner de Zugravu. Până la finalul meciului Preda a mai avut două intervenții de portar adevărat cu care a evitat desprindere mai clară ca scor a tulcenilor și l-au relevat drept ce mai bun jucător al meciului! Focșănenii au avut șansele lor de gol anulate de imprecizia atacanților sau de intervențiile foarte tînărului portar al Hamangiei. Una peste alta, victoria gazdelor, care și-au dorit-o foarte mult, deși surprinzătoare, a fost meritată.

Câteva considerații despre înfrângerea oaspeților. Mai întâi, este de spus că în viața oricărei echipe de jocuri sportive vine o vreme când intervine un moment de reflux. Se pare că pentru CSM Focșani 2007 a venit tocmai la Baia, pe terenul unei nou promovate și de aceea este mai supărător. În ecuația disputei pentru play-off, pierderea meciului de la Baia nu înseamnă mare lucru. Însă blazonul echipei municipiului Focșani a fost serios șifonat! Riguros vorbind, nici în materie de blazon șifonat în jocuri cu formații de comună nu-i o noutate. Au mai comis-o și echipa antrenată de Alin Chița cu acel 0-1 de acasă cu Avântul Valea Mărului, și cele antrenate de Marius Bratu și de Ionuț Moșteanu, bătute de Unirea Braniștea, apoi de cea formată preponderetnt din juniori pregătită de Elvis Ilaș, întrecută acasă de Voința Limpeziș. Înfrângerea de la Baia face parte dintr-un șir de accidente care nu fac cinste fotbalului focșănean și în istoria căruia intră, cu siguranță!

Ultimatum din partea primarului Misăilă

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a postat pe facebook un mesaj – ultimatum pentru echipa de fotbal:

„Un rezultat dezamăgitor, mult sub așteptările mele și ale focșănenilor care iubesc și susțin echipa de fotbal. După un început bun de campionat, reușim contraperformanța de a pierde rușinos pe terenul unei echipe nou promovate dintr-o comună din județul Tulcea cu doar 4 mii de locuitori. Am susținut și susțin în continuare performanța și sporturile care aduc rezultate și reprezintă orașul nostru la cel mai înalt nivel. Sunt 7 ani de când echipa de fotbal se zbate în mediocritatea Ligii a III-a, 7 sezoane de așteptări și speranțe pentru focșăneni, nu și de rezultate.

Nu avem nevoie de mercenari care mănâncă bani de la bugetul local, de așa ziși profesioniști ai fotbalului românesc falimentar care profită de condițiile excelente pe care le oferim (mult peste nivelul Ligii a III-a), dar nu pun suflet pentru echipă. Dacă nici în acest sezon nu reușim ceea ce le-am promis focșănenilor încă de la înființarea echipei, eu, Cristi Valentin Misăilă, declar public că retrag orice sprijin financiar acordat pentru echipa de Liga a III-a și voi aloca acei bani către echipele de copii și juniori vrânceni ai clubului. Este un ultimatum dat acestei adunături de așa ziși fotbaliști, acestor mercenari care mănâncă bani de la bugetul local și își bat joc de culorile și istoria clubului focșănean.

Le cer în ceasul al doisprezecelea să facă dovada că sunt profesioniști și că au capacitatea de a face performanță, promovând în acest sezon echipa în al doilea eșalon al țării. Cu regret în suflet spun tuturor celor care iubesc acest club că Marea Urzeala în jurul acestei echipe este doar pentru a arăta la final cu degetul spre vinovatul de serviciu = Primarul municipiului Cristi Valentin Misăilă”.

În etapa viitoare, vineri, 27 octombrie, de la ora 15:00, CSM Focșani 2007 va întâlni în deplasare pe CSM Râmnicu Sărat.

Rezultatele și marcatorii etapei: Dacia Unirea Brăila – Sporting Lieşti  0-1(0-1). A marcat Iordache; CSM Râmnicu Sărat – Metalul Buzău 0-2 (0-1). Au marcat și Alexandru Saim Tudor; ACS Hamangia Baia – CSM Focşani 2-1 (1-1). Au marcat Zugravu și Stoian, respectiv Tchassem; Viitorul Şuţeşti – Unirea Braniştea 2-3 (1-0). Au marcat Ghelase – 2, respectiv Mihai – 3; Voinţa Limpeziş – Viitorul Ianca 2-2 (2-2). Au marcat Nasini și Ofori, respectiv Popa și Mucuță.

Clasament: 1. CSM Focșani 2007 – 24 puncte; 2. Metalul Buzău – 22 puncte; 3. Unirea Braniștea – 16 puncte; 4. Sporting Liești – 16 puncte; 5. Dacia Unirea Brăila – 15 puncte; 6. Viitorul Ianca – 15 puncte; 7. Hamangia Baia – 9 puncte; 8. Voința Limpeziș – 8 puncte; 9. CSM Râmnicu Sărat -7 punmcte; 10. Viitorul Șuțești – 3 puncte.

Foto Gigi Căldare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?