Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

FOTO! Prefectul Nicușor Halici: S-au încheiat lucrările de refacere a porțiunii din DN 2N, afectată de alunecări de teren, în zona Chiojdeni

Instituția Prefectului Județului Vrancea: 

Finalizare lucrări calamitate DN 2N km 41 + 363 la Chiojdeni

S-au încheiat lucrările de refacere la un sector grav afectat de alunecări de teren și intemperii pe drumul național DN2N km 41 + 363 pe raza comunei Chiojdeni.

Lucrările au fost realizate pe o porțiune de 122 m. Pe partea stângă s-a construit un zid de sprijin de rambleu cu 12 tronsoane, fiecare dotat cu 8 coloane forate la o adâncime de 24 de metri, iar pe partea dreaptă, s-a construit un zid de debleu pe o lungime de 80 de metri, cu înălțimea de 1,50 metri.
Valoarea investiției a fost de 17.465.000 lei fara TVA.
Această realizare este un exemplu clar al colaborării eficiente dintre autoritățile locale și administrația publică centrală. Prin eforturi comune, s-a reușit transformarea acestui drum într-o cale sigură și accesibilă pentru toți locuitorii și pentru toți cei care tranzitează această zonă cu potențial turistic.
În această toamnă, cu speranța că vremea va permite, vor fi demarate lucrările la asfaltarea drumului DN2R, tronsonul Jitia – Vintileasca, pe o lungime totală de 8,7 km, împărțită în 6,5 km pentru categoria 2N și 2,2 km pentru categoria 2R. Valoarea investiției este de 4,5 milioane de lei, fără TVA.
„Mulțumesc celor care au lucrat la acest proiect și celor care au încredere în echipa noastră. Am făcut eforturi importante pentru îmbunătățirea infrastructurii, acesta fiind doar un pas într-un drum mai lung către dezvoltarea Vrancei. Din această toamnă vom demara lucrările de modernizare și reabilitare și pe DN2R Jitia – Vintileasca. Am o viziune ambițioasă pentru viitorul județului nostru în care siguranța și bunăstarea fiecărui vrâncean sunt priorități majore”, a spus Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea.

13.10.2023
COMUNICAT DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?