Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Scandal cu toporul într-o simigerie din Adjud

Un bărbat de 29 de ani, din Ruginești, a fost găsit vinovat pentru un incident reclamat de patronul unei simigerii din Adjud, care a avut loc în vara anului 2021. Concret, vrânceanul fusese acuzat că, într-o seară din august, a distrus cu un topor ușa de acces în unitatea comercială administrată de partea vătămată, lovindu-l totodată pe acesta. Poliția a fost anunțată aproape imediat, de o martoră care lucra în apropierea simigeriei, iar la sosirea oamenilor legii agresorul a aruncat toporul și a fugit, fiind prins la câteva străzi distanță. Varianta părții vătămate a fost aceea că nu îl cunoștea pe agresor, care pur și simplu a lovit cu un topor în uşă, după care s-a năpustit asupra sa, spunându-i că o să-l omoare şi a început să-l lovească cu muchia toporului la nivelul capului.

Pe de cealaltă parte, inculpatul a precizat că în ziua respectivă a consumat băuturi alcoolice, după care a mers în piață, de unde a achiziționat un topor, îndreptându-se ulterior către stația de taximetrie, pentru a lua un taxi și a se deplasa în localitatea de domiciliu. În acel moment, a povestit inculpatul, a fost strigat, înjurat și amenințat de persoana vătămată, în contextul în care aveau ceva disensiuni mai vechi. De aici, inculpatul a mărturisit că într-adevăr s-a apropiat de simigerie și a lovit ușa de acces cu toporul, distrugând-o, însă patronul simigeriei a fost cel care l-a tras de mână în interiorul chioșcului, unde s-au lovit reciproc cu pumnii în zona capului și a corpului. Inculpatul chiar a precizat că a fost lovit în cap cu un obiect dur, că nu a amenințat pe nimeni, ci doar a ripostat în legitimă apărare.

Cu toate acestea, instanța a ajuns la concluzia că acesta se face vinovat de tulburarea ordinii şi liniştii publice, condamnându-l la 6 luni de închisoare: „(…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani, (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul (…) va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria comunei Ruginești, judeţul Vrancea sau la Biserica Rugineşti din comuna Ruginești, jud. Vrancea, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. (…) deduce din durata pedepsei durata reţinerii şi a arestului preventiv, respectiv perioada 05.08.2021 – 01.09.2021. (…) dispune luarea măsurii de siguranţă a confiscării toporului care a fost ridicat de către organele de poliție și introdus la Camera de Corpuri Delicte a Poliției municipiului Adjud (…). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?