Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Lego renunţă la înlocuirea plasticului obţinut din petrol (FT)

Producătorul danez de jucării Lego a renunţat la eforturile de a înlocui plasticul obţinut din petrol din cărămizile sale colorate, după ce a descoperit că noul material duce la emisii de carbon mai ridicate, a anunţat publicaţia Financial Times (FT), transmite Reuters. Lego, companie înfiinţată în 1932, susţine că noile cărămizi fabricate din polietilenă tereftalată reciclată (RPET) vor duce la emisii de carbon mai ridicate.Am testat sute şi sute de materiale. Chiar nu e posibil să găsim un material ca acesta‟, a afirmat directorul general al Lego, Niels Christiansen, pentru Financial Times.

Reprezentanţii Lego nu au răspuns imediat solicitării Reuters de a oferi detalii suplimentare. Anterior, Lego se angajase să înlocuiască cărămizile din plastic obţinut din petrol cu unele din materiale sustenabile, până la finalul deceniului. Compania şi-a anunţat în 2020 intenţia de a înlocui cărămizile din plastic obţinut din petrol cu unele din materiale sustenabile. Dar a fost dificilă găsirea unui material care să fie prietenos cu mediul dar să aibă aceeaşi culoare, luciu şi sunet ca acele cărămizi din plastic obţinut din petrol.

Recent, Lego a a informat că în primele şase luni din acest an vânzările au crescut cu 1%, la 27,4 miliarde de coroane daneze (patru miliarde de dolari). Comparativ, vânzările Lego au urcat cu 17% în 2022 şi cu 27% în 2021.Au fost şase luni dificile pentru industria jucăriilor. Dar ne-am majorat cota de piaţă şi am crescut cu 10% mai rapid decât piaţa‟, a declarat directorul general de la Lego, Niels Christiansen.

În condiţiile în care vânzările pe piaţa jucăriilor au scăzut în primul semestru din 2022, Lego şi-a majorat cota de piaţă în defavoarea concurenţilor, cum ar fi Hasbro şi Mattel. Totuşi, Christiansen a revizuit uşor în scădere previziunile privind vânzările în acest an. Compania nu a majorat preţurile seturilor Lego în primele şase luni din acest an şi nu intenţionează să recurgă la scumpiri, în condiţiile în care costurile cu transporturile şi materiile prime s-au normalizat, a explicat Christiansen.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze „leg godt‟ („joacă bine‟), fără să ştie că în limba latină „lego‟ înseamnă „eu îmbin‟. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?