Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Doliu în învățământul vrâncean: a murit profesorul de geografie Georgică Pupăză

O veste tristă a îndurerat astăzi comunitatea vrânceană: s-a stins din viață profesorul de geografie Georgică Pupăză, unul dintre cei mai iubiţi dascăli din Focșani, cadru didactic reprezentativ din generația de elită a învățământului din județul nostru.
Tristul anunț că inima profesorului Georgică Pupăză a încetat să mai bată a fost făcut de fiica acestuia, profesoara Daniela Neacșu: „Tatăl meu, Georgică «profu’ de geografie» Pupăză, a plecat astăzi, 22 Septembrie 2023, în ultima lui excursie.” O „excursie” care vine după o viață împărțită exemplar în două direcții, am spune noi, cea a școlii, pe care a iubit-o și a slujit-o, și cea a familiei. Domnul Georgică Pupăză putea fi văzut aproape întotdeauna alături de soția sa, doamna Stela Pupăză, la rândul său, profesor de geografie. Împreună erau o pereche elegantă, discretă, ce trezea imediat admirație și respect.
În ceea ce privește cariera didactică, profesorul Georgică Pupăză a predat geografia la fostul Liceu Industrial nr. 1, actualul Colegiu Tehnic ”Edmond Nicolau”, la Colegiul Național „Unirea” din Focșani și, pentru o perioadă, și-a desfășurat activitatea ca inspector în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu profesorului Georgică Pupăză o pot face la Capela Bisericii „Sfântul Dumitru” din Focșani, situată pe strada Eroilor nr. 4, unde a fost depus corpul neînsuflețit.
Slujba de înmormântare va avea loc marți, 26 septembrie 2023, de la ora 12.00.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?