Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

WishFest – Festivalul lampioanelor pe apă, în weekend pe Lacul Floreasca

Cea de a treia ediţie a festivalului lampioanelor pe apă – WishFest va avea loc, în weekend, în Capitală, pe Lacul Floreasca, informează un comunicat transmis joi AGERPRES. Ediţia din acest an aduce în prim-plan lansări pe lac de lampioane realizate manual şi personalizate, sute de preparate culinare, numeroase ateliere de creaţie şi activităţi educative pentru copii, tineri şi adulţi, muzică live şi dansuri pe ponton.

WishFest, primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă şi dorinţelor, celebrează speranţa şi bucuria de a trăi. „Un lampion lansat pe Lacul Floreasca egal o dorinţă împlinită‟, se arată în comunicat. Cei interesaţi să scrie o dorinţă, să lanseze un lampion şi să îl lase să plutească pe Lacul Floreasca, cu ocazia evenimentului, pot achiziţiona unul dintre pachetele WishFest (kit-uri) ce cuprind un lampion, un săculeţ şi un marker sau creioane colorate şi carioci, fie pe site-ul evenimentului, fie direct în cadrul festivalului.

Malul lacului devine, între orele 10:00 – 23:00, un spaţiu de dans şi socializare, cu spectacole de teatru, dans, balet, muzică live, dar şi petreceri pentru toate vârstele. Poveşti amuzante şi educative pentru copii vor fi spuse, sub formă de teatru, de către trupele SoArt şi Sufletos. Amatorii de arte ale spectacolului vor avea ocazia să asiste la prestaţiile ansamblului de balet clasic şi dans modern Arabesque. Acestea vor fi urmate de momentul susţinut de Corul No Name din Programul Naţional „Cantus Mundi‟.

Tineri artişti ca Loren, Mihnea şi trupa cu influenţe din rock, jazz şi muzică clasică Antebellum vor concerta pe 9 septembrie, iar amatorii de K-Pop vor putea dansa şi cânta împreună cu membrii trupei The Leaders. Serile festivalului se vor încheia cu petrecerile Party Atomic TV pe 9 septembrie şi Disco Lux cu Iulian Văcărean, pe 10 septembrie. Din oferta festivalului nu vor lipsi activităţile sportive şi distractive sau vânătorile de comori la care pot participa toţi membrii familiei.

În cadrul festivalului va exista şi o zonă special amenajată unde se vor reuni artişti plastici, designeri şi artizani ce propun publicului diverse produse, de la cosmetice homemade la accesorii şi bijuterii pentru toate gusturile, de la haine de creator la tricouri vopsite, de la puzzle-uri la cărţi şi jucării pentru copii, lucrate manual. Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?